50 de ani de la intronizarea IPS Nicolae ca Mitropolit al Banatului

La 4 martie a.c. se implinesc 50 de ani de cand, Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane l-a ales in functia de Arhiepiscop al Timisoarei si Caransebesului si Mitropolit al Banatului, pe Preasfintitul dr. Nicolae Corneanu, Episcopul Aradului, Ienopolei si Halmagiului. Cu acest prilej, in perioada 4-7 martie, la Timisoara vor fi organizate mai multe evenimente si manifestari cultural-religioase dedicate Inalt Preasfintitului Parinte Mitropolit Nicolae al Banatului.Duminica 4 martie 1962, Inaltpreasfintia Sa era instalat in catedrala mitropolitana din Timisoara, de catre patriarhul de atunci al Bisericii Ortodoxe Romane, Justinian Marina, in cadrul unor impresionante ceremonii, care marcau urcarea pe stravechiul tron vladicesc de la Timisoara, al celui de al doilea mitropolit de la restaurarea Mitropoliei Banatului in vremurile moderne , din anul1947.

Acum, la acest important moment sarbatoresc, membrii Consiliului Eparhial, colaboratorii de la Centrul eparhial, slujitorii de la catedrala mitropolitana, protopopii, clericii, monahii si monahiile, precum si dreptmaritorii crestini din cuprinsul Arhiepiscopiei Timisoarei, roaga pe Bunul Dumnezeu sa binecuvanteze si pe mai departe lucrarea sfanta a Chiriarhului lor, daruindu-i ani multi de viata, cu rodnice impliniri in ogorul Domnului, spre binele si propasirea Sfintei noastre Biserici si mantuirea tuturor pastoritilor. „Pe Stapanul si Mitropolitul nostru, Doamne il pazeste, intru multi ani!”.

Evenimente cultural-religioase dedicate Mitropolitului Banatului

Preasfintitul Parinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timisoarei, inconjurat de un sobor de clerici de la Centrul eparhial , precum si de la mai multe manastiri si parohii timisene , va oficia duminica, 4 martie, Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie la catedrala mitropolitana „ Sfintii Trei Ierarhi” din Timisoara. Apoi, Ierarhul si soborul slujitorilor vor savarsi o slujba de Te-Deum, drept multumire Bunului Dumnezeu pentru purtarea de grija si binefacerile revarsate asupra Intaistatatorului Mitropoliei Banatului, in cei 50 de ani de rodnica arhipastorire.

Luni, 5 martie, incepand cu ora 12:00, va avea loc lansarea cartii „ Repere religioase ortodoxe romane timisorene”, a pr. Ioan Bude, si prezentarea DVD-ului intitulat „ Inalt Preasfintitul Parinte Dr. Nicolae Corneanu- jumatate de veac ca Arhiepiscop al Timisoarei si Mitropolit al Banatului”. Evenimentele se vor desfasura in sala festiva a Centrului eparhial din Timisoara, din str. C.D.Loga nr. 7.

Marti, 7 martie, de la ora 18:00, in incinta Bastionului Theresia- corp A, din Timisoara, va avea loc manifestarea organizata in colaborare cu Biblioteca Judeteana Timis dedicata Mitropolitului Banatului.

Sursa: mitropolia-banatului.ro
 

.

03 Martie 2012

Vizualizari: 447

Voteaza:

50 de ani de la intronizarea IPS Nicolae ca Mitropolit al Banatului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE