88 de varstnici din municipiul Reghin sarbatoriti cu ocazia Zilei Internationale a Persoanelor Varstnice

Asociatia Filantropia Ortodoxa Alba Iulia - Filiala Reghin marcheaza si in acest an Ziua Internationala a Persoanelor Varstnice. intreg personalul filialei a confectionat felicitari personalizate cu urari de bine pentru cei 88 de beneficiari ai Centrului comunitar pentru varstnici - Sfantul Andrei din Reghin. Felicitarile le sunt inmanate in aceste zile (30 septembrie si 1 octombrie) si sunt insotite de o atentie dulce, respectiv o prajitura.Centrul comunitar pentru varstnici - Sfantul Andrei Reghin este unul dintre proiectele Asociatiei Filantropia Ortodoxa Alba Iulia - Filiala Reghin si functioneaza in parteneriat cu Parohia Ortodoxa Romana "Sfanta Treime” Reghin si cu Primaria municipiului Reghin. Centrul, coordonat de parintele Alexandru Ionescu, si-a inceput activitatea in anul 2006 avand doua module: un serviciu de ingrijire la domiciliu a persoanelor varstnice si un centru de criza pentru persoane varstnice.

Beneficiarii serviciului de ingrijire la domiciliu sunt 80 de persoane varstnice, sarace si dependente fizic, imobilizate la pat sau la domiciliu, aflandu-se in imposibilitatea de a-si satisface nevoile medicale, igienico-sanitare, social-administrative si de relationare. Acestea beneficiaza de ajutor la mentinerea igienei personale si a locuintei, servicii menajere si gospodaresti, servicii de asistenta sociala, servicii medicale si religioase.Centrul de criza pentru persoane varstnice ofera servicii pentru o perioada de maxim 6 - 8 luni persoanelor varstnice aflate in dificultate. Acesta are o capacitate de 8 locuri si ofera ingrijire de prima necesitate (igiena personala si tratament), trei mese pe zi, consiliere in rezolvarea problemelor cu care se confrunta varstnicii, asistenta medicala in functie de necesitatile care se impun si consiliere religioasa. in perioada in care varstnicii se afla in acest centru, personalul incearca sa identifice o masura alternativa optima de protectie sociala.

Biroul de presa al Patriarhiei Romane

.
Pe aceeaşi temă

01 Octombrie 2013

Vizualizari: 548

Voteaza:

88 de varstnici din municipiul Reghin sarbatoriti cu ocazia Zilei Internationale a Persoanelor Varstnice 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE