A cincea editie a Congresului national Hristos impartasit copiilor

La Manastirea Caraiman din judetul Prahova s-au incheiat, ieri, 13 septembrie 2012, lucrarile celui de-al cincilea Congres national "Hristos impartasit copiilor", organizat de Sectorul Teologic-educational al Patriarhiei Romane si de Fundatia World Vision. Participantii la congres au primit binecuvantarea Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, care a analizat si a apreciat activitatea catehetica desfasurata la nivelul Patriarhiei Romane.

Peste 40 de inspectori eparhiali din cuprinsul Patriarhiei Romane s-au intalnit intre 11 si 13 septembrie, impreuna cu reprezentanti de la Sectorul Teologic-educational al Patriarhiei Romane, la Centrul social-cultural "Sfanta Cruce" de la Manastirea "Inaltarea Sfintei Cruci" - Caraiman. Scopul acestei intalniri a fost analizarea activitatilor catehetice derulate la nivelul Patriarhiei Romane pe anul 2012, dar si pregatirea unor programe noi de catehizare si educatie religioasa adresate tinerilor si adultilor pentru anul viitor. In primele zile ale congresului au fost prezentate rapoartele de activitate ale fiecarei eparhii in ceea ce priveste proiectul national "Hristos impartasit copiilor" si diferitele programe catehetice si educative care se desfasoara in cadrul acestuia.

In cadrul lucrarilor de incheiere, activitatea catehetica a Patriarhiei Romane a fost analizata de Preafericitul Parinte Patriarh Daniel, care a participat la discutiile cu inspectorii eparhiali: 'Multumim organizatorilor pentru aceasta intalnire care a adus o experienta bogata, si anume lucrarea catehetica in Patriarhia Romana, incepand cu parohiile, protopopiatele, eparhiile din cuprinsul ei. Ne-am bucurat de propunerile pe care le-ati facut pentru etapa urmatoare, de a implica cat mai mult toate unitatile bisericesti intr-o lucrare mare, nobila si de o valoare inestimabila, educatia copiilor si tinerilor. Este o investitie pe termen mediu, lung si etern, pentru ca noi, prin educatie, vrem sa formam oameni, cetateni ai patriei pamantesti, dar si buni crestini, viitori cetateni ai Patriei ceresti. Lucrarea catehetica din proiectul national "Hristos impartasit copiilor", din programele "Alege scoala", si "Copilul invata iubirea lui Hristos" este o continuare si completare a lucrarii pastorale a Bisericii Ortodoxe Romane.

Preafericirea Sa a mai spus ca programele catehetice nu se adreseaza exclusiv copiilor si tinerilor, ci si adultii sunt invitati si indemnati sa invete si sa cunoasca adevarurile de credinta crestine, pentru ca educatia trebuie continuata de formarea duhovniceasca.

La finalul intalnirii, Patriarhul Romaniei a oferit participantilor mai multe carti de folos in activitatea catehetica. Experienta bogata si activitatea frumoasa desfasurate in cadrul programelor catehetice au fost ilustrate printr-o expozitie cu lucrari artistice ale copiilor inscrisi in programe catehetice desfasurate in parohii, cu poze din taberele de creatie "Licar de lumina" sau de la premierea tinerilor merituosi din cadrul diferitelor concursuri nationale.

Sursa: basilica.ro

11 Aprilie 2014

Vizualizari: 375

Voteaza:

A cincea editie a Congresului national Hristos impartasit copiilor 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE