A fost constituita noua Adunare Eparhiala a Episcopiei Severinului si Strehaiei

La manastirea Topolnita din Mehedinti, ctitorie a Sfantului Nicodim de la Tismana, a avea loc, marti 11 mai, sedinta de constituire a Adunarii Eparhiale pentru mandatul 2010-2014. Sedinta a debutat cu Sfanta Liturghie si cu slujba de Te Deum, oficiate de catre Preasfintitul Parinte Nicodim, Episcopul Severinului si Strehaiei si de Preasfintitul Parinte Siluan, episcopul romanilor ortodocsi din Ungaria, in prezenta membrilor Adunarii.

In cadrul sedintei, au fost validate mandatele membrilor alesi in cele zece circumscriptii din intreg judetul Mehedinti, s-a aprobat componenta comisiilor de lucru si a secretariatului Adunarii. Totodata, au fost desemnati reprezentantii Eparhiei noastre in Adunarea Nationala Bisericeasca, membrii Consiliului Eparhial, ai Consistoriului eparhial si reprezentantul in Consistoriul mitropolitan.

De retinut ca Adunarea Eparhiala este organul eparhial deliberativ, ce are in componenta 30 de membrii (10 clerici si 20 laici) din judetul Mehedinti, impartiti pe cinci comisii de lucru: administrativ-bisericeasca; cultural-educationala; economica, bugetara si patrimoniala; social-filantropica si organizatorica; juridica si de validare.De asemenea, Adunarea Eparhiala analizeaza darile de seama anuale ale fiecarui sector al Episcopiei si aproba proiectele ce urmeaza a fi desfasurate.

Sursa: episcopiaseverinului.ro
 

.

12 Mai 2010

Vizualizari: 186

Voteaza:

A fost constituita noua Adunare Eparhiala a Episcopiei Severinului si Strehaiei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE