A III-a editie a simpozionului "Mehedinti - istorie, cultura si spiritualitate”

In perioada 20 - 22 septembrie a.c., Episcopia Severinului si Strehaiei desfasoara cea de-a treia editie a simpozionului "Mehedinti - istorie, cultura si spiritualitate” sub genericul "Credinta, libertate si sfintenie in ortodoxie”.

Temele acestor manifestari sunt prilejuite de comemorarile jubiliare pe care Episcopia Severinului si Strehaiei le sarbatoreste in acest an si anume:

- "2010 - Anul omagial al Crezului Ortodox si al Autocefaliei romanesti”, potrivit hotararii Sfantului Sinod comunicata prin adresa nr. 3630/10 iulie 2009;

- 160 de ani de la intronizarea Sfantului Ierarh Calinic de la Cernica in scaunul de Episcop al Ramnicului Noului Severin;

- 40 de ani de la trecerea la cele vesnice a mitropolitului Nifon Criveanu;

- 10 ani de la plecarea la Domnul a mitropolitului Nestor Vornicescu.Astfel luni, 20 septembrie 2010, incepand cu orele 10.00 va avea loc in sala “Mitropolit Nestor Vornicescu” a Centrului Eparhial deschiderea oficiala a simpozionului unde va participa I.P.S. Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei si Mitropolitul Olteniei alaturi de alti ierarhi, profesori universitari, teologi si cercetatori, oameni de seama ai culturii mehedintene, precum si oficialitati locale si judetene.

Prin lucrarile acestui simpozion se intentioneaza sa se sublinieze importanta Crezului Ortodox in viata Bisericii si a credinciosilor, contributia Sfintilor Parinti la definirea si apararea invataturii de credinta, la dezvoltarea talcuirii Sfintei Scripturi si la imbogatirea tezaurului liturgic si canonic.

Totodata Episcopia Severinului si Strehaiei, prin comunicarile prezentate, aduce un omagiu Sfantului Ierarh Calinic de la Cernica de la a carui intronizare se implinesc anul acesta 160 de ani, Inaltpreasfintitului Nifon Criveanu, de la a carui trecere la Domnul se implinesc 40 de ani si Inaltpreasfintitului Nestor Vornicescu plecat la cele vesnice in urma cu 10 ani.

Participantii vor evidentia aportul pe care inaintasii nosti l-au avut la dezvoltarea vietii bisericesti, ca exemplu pentru lucrarea pastoral-misionara si social-filantropica actuala a Bisericii noastre stramosesti.

Comunicarile ce vor fi sustinute vor fi publicate in volumul trei al simpozionului “Mehedinti - istorie, cultura si spiritualitate”.

Sursa: episcopiaseverinului.ro

.

17 Septembrie 2010

Vizualizari: 251

Voteaza:

A III-a editie a simpozionului "Mehedinti - istorie, cultura si spiritualitate” 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE