A inceput pelerinajul la moastele Sfantului Dimitrie, ocrotitorul Bucurestilor

 

De astazi, 24 octombrie, pelerini din intreaga tara au ajuns la Bucuresti pentru a se inchina la moastele Sfantului Dimitrie.

 

Incepand de joi, 25 octombrie, moastele Cuviosului Dimitrie cel Nou vor fi scoase in procesiune din Catedrala patriarhala si asezate in baldachinul special amenajat pe Dealul Mitropoliei, unde vor ramane pentru a fi venerate de catre credinciosi pana duminica - 28 octombrie.


Se vor savarsi slujbe de priveghere in fiecare seara, intre 25 si 27 octombrie, incepand cu orele 17.00. Sfanta Liturghie va fi oficiata pe podiumul amenajat langa Catedrala Patriarhala in zilele de 26 si 28 octombrie, incepand cu ora 9.

30.

 

Istoria moastelor Sfantului Dimitrie

Intre anii 1769 si 1774, in contextul razboiului dintre Rusia si Poarta Otomana, moastele au ajuns in tara noastra. Generalul rus Petru Salticov, trecand prin satul Basarabov, a luat moastele cu intentia de a le trimite in Rusia, insa, la rugamintea lui Hagi Dimitrie, negustor de origine macedoromana, precum si a mitropolitului Grigorie II al Tarii Romanesti, le-a daruit poporului roman. Moastele au fot asezate cu cinste, in iulie 1774, in actuala catedrala patriarhala din Bucuresti, in timp ce mana dreapta a sfantului a fost trimisa la Kiev, unde se crede ca se pastreaza si astazi.

 

 Pelerinaj la moastele Sfantului Dimitrie - VIDEO

.

23 Octombrie 2007

Vizualizari: 2052

Voteaza:

A inceput pelerinajul la moastele Sfantului Dimitrie, ocrotitorul Bucurestilor 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE