A IV-a editie a Simpozionului 'Mehedinti - istorie, cultura si spiritualitate'

In perioada 5-8 iunie 2011, Episcopia Severinului si Strehaiei organizeaza, Simpozionul „Mehedinti –istorie, cultura si spiritualitate- editia a IV-a“, simpozion care va avea ca tematica Sfintele Taine ale Botezului si Cununiei, intrucat anul 2011 a fost proclamat de catre Patriarhia Romana ca „An omagial al Sfantului Botez si al Sfintei Cununii”, la care se adauga, pentru Eparhia Severinului si Strehaiei, comemorarea a 190 de ani de la revolutia lui Tudor Vladimirescu.

In cadrul acestor manifestari, duminica, 5 iunie 2011, orele 09.00, la Biserica din localitatea Prejna, judetul Mehedinti, va avea loc Sfanta Liturghie arhiereasca in contextul implinirii a 190 de ani de la revolutia lui Tudor Vladimirescu din anul 1821.
Deschiderea oficiala a simpozionului va avea loc luni, 06 iunie, a.c.

, in localitatea Baia de Arama, judetul Mehedinti, incepand cu orele 10.00. Sunt invitati la acest demers stiintific ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Romane, profesori de teologie, preoti cu preocupari istoriografice, istorici si specialisti in domeniu, profesori de discipline istorice, sistematice si practice de la Facultatile de Teologie din tara.

In cadrul acestor manifestari, luni, 06 iunie 2011, in deschiderea simpozionului, va avea loc un recital sustinut de corul „Kinonia” al Episcopiei Severinului si Strehaiei. Vor urma comunicari sustinute de inaltii ierarhi, precum si de catre invitatii la simpozion. Tot in aceasta zi va avea loc lansarea celor 2 numere „ Mehedinti, istorie cultura si spiritualitate”, editia a II-a si a III-a.

Marti 07 iunie a.c., vor urma comunicari in plen unde vor fi prezenti ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Romane, preoti din toate protopopiatele judetului Mehedinti, precum si credinciosi din intreaga Eparhie a Severinului si Strehaiei.

In ziua de 08 iunie a.c., vor avea loc comunicari in plen pe teme istorice si teologice unde vor fi sustinute diverse comunicari stiintifice legate de istoria, cultura si spiritualitatea judetului Mehedinti.

Scopul acestui simpozion este de a evidentia importanta Sfintelor Taine in cresterea noastra in Hristos si contributia lui Tudor Vladimirescu la revolutia din 1821. De asemenea se are in vedere promovarea valorilor culturii si educatiei crestin-ortodoxe in cuprinsul Episcopiei Severinului si Strehaiei. Prin derularea acestui simpozion se urmareste intensificarea trairii crestin-ortodoxe, aprofundarea cunoasterii istoriei si culturii romanesti din Mehedinti.

Materialele prezentate vor fi valorificate prin editarea de publicatii. Prin derularea acestor manifestari se doreste o revigorare a vietii culturale mehedintene.

Sursa: episcopiaseverinului.ro
 

.

28 Mai 2011

Vizualizari: 1061

Voteaza:

A IV-a editie a Simpozionului 'Mehedinti - istorie, cultura si spiritualitate' 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE