A treia editie a evenimentului 'Calatorie la 1900' la Castelul Sturdza de la Miclauseni

Castelul Miclăușeni își deschide porțile vizitatorilor în atmosferă de sărbătoare. Evenimentul„Călătorie la 1900”,care își propune o întoarcere în ambianța specifică familiei Sturdza, este anul acesta la cea de a treia ediție și va fi organizat în perioada 3-4 septembrie a.c..

Deschiderea festivă va avea loc sâmbătă, 3 septembrie 2016, la ora 10.00, conform următorului program:

- lansarea volumului „Palatul Sturdza de la Miclăușeni. File dintr-un album risipit”, apărut la Editura Doxologia, autori: dr. Narcis Dorin Ion (Muzeul Național Peleș) și dr. Sorin Iftimi, Complexul Muzeal Național Moldova Iași;

- „Povești de succes. Conace și castele revitalizate”, prezintă arh. Anca-Raluca Majaru, președinte al Asociației Arché, București;

- „Gânduri despre Castelul Miclăușeni”, alocuțiune rostită de arhim. Hrisostom Rădășanu, consilier educațional al Arhiepiscopiei Iașilor;

- recital susținut de corala „Universitas” a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, dirijor Alexandru Darie, coordonator Gabriela Enășescu.

Pe parcursul celor două zile publicul va putea vizita expoziția„Obiecte ale familiilor nobiliare românești”, organizată împreună cu Muzeul Național Peleș și Complexul Muzeal Național Moldova Iași, și va putea participa laactivități interactive prin care Castelul va prinde viață. Vizitatorii se vor putea bucura de spectacole în aer liber de teatru, dans și muzică de epocă, ateliere de creație pentru copii și adulți, tablouri vivante, târg de antichități, plimbări cu trăsura, parada costumelor, bucate de odinioară și alte surprize din partea organizatorilor. Cei care vor dori vor puteaînchiria vestimentație specificăbelle epoque de la punctul special amenajat în curtea Castelului. De asemenea, iile sunt o opțiune.

Castelul Miclăușeni este unul dintre cele mai romantice castele din România și, în prezent, este în proces de restaurare. De-a lungul timpului, clădirea a suferit din cauza agresiunilor armatei sovietice și aleautorităților comuniste.Mesajul pe care organizatorii îl transmit prin animarea încăperilor care datează de la 1880 este „Împreună sprijinim restaurarea castelului”.

Intrarea la evenimentse face pe baza unui bilet, în valoare de 10 lei. Biletele vor putea fi cumpărate la intrarea în parcul Castelului. Tinerii cu vârste între 14 și 18 ani vor beneficia de o reducere de 50%, iar copiii sub 14 ani vor intra gratuit.În funcție de suma adunată, banii strânşi în urma vânzării biletelor vor fi direcţionaţi fie spre restaurarea turnuleţului de la poarta de sud-est, care este în ruină, fie spre restaurarea Monumentului lui Alecu Sturdza. Ambele sunt obiective importante ale domeniului de la Miclăuşeniși necesită intervenții în regim de urgență.

„Călătorie la 1900” face parte din seria de evenimente organizate de „Zilele Europene ale Patrimoniului”, care se desfășoară în luna septembrie a fiecăruian.

Pentru mai multe detalii vizitați pagina de facebook a Castelului (FB/Castelul-Miclăuşeni), contactați-ne la telefon: 0728 880 575 saupe e-mail: castelulmiclauseni@gmail.com.
 

17 August 2016

Vizualizari: 137

Voteaza:

A treia editie a evenimentului 'Calatorie la 1900' la Castelul Sturdza de la Miclauseni 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE