A XI-a Conferinta Europeana de Stiinta si Teologie are loc in Romania

 

 

Incepand de miercuri 5 aprilie si pana la inceputul saptamanii viitoare (10 aprilie 2006) Facultatea de Teologie Ortodoxa 'Dumitru Staniloae' a Universitatii 'Al. I. Cuza' din Iasi, Facultatea de Chimie Industriala a Universitatii Tehnice 'Gh. Asachi' si Mitropolia Moldovei si Bucovinei vor gazdui cea de-a XI-a Conferinta Europeana de Stiinta si Teologie. Lucrarile conferintei se vor desfasura pe tema „Diversitate durabila.

Stiinta, Teologia si viitorul creatiei”, informeaza cotidianul crestin „Lumina”. Vor conferentia oameni de stiinta, filozofi si teologi din mai multe tari din Europa sau Statele Unite ale Americii.


Conferinta Europeana de Stiinta si Teologie s-a sustinut pana acum in tari precum Germania, Olanda, Elvetia, Italia, Spania, Polonia, Marea Britanie, in acest an fiind gazduita in Romania, la Iass.

 

Deschiderea lucrarilor va avea loc miercuri 5 aprilie 2006 la Sala „Henri Coanda” de la Palatul Culturii, iar pe data de 6 aprilie la Aula „Mihai Eminescu” de la Universitatea „Al. I. Cuza”. Printre temele de discutie amintim: semnificatia termenilor „puritate” si „pericol”, semnificatia ecologica si teologica a acestora, diversitatea de la stiinta si moralitate la religie, intelegerea adevaratei naturi in antichitate, preliminarii la un studiu comparativ asupra stiintei si teologiei in comunicarea umana, unitatea cunoasterii si relatia dintre teologie si stiinta la Roger Bacon, filozofia mediului inconjurator in diverse religii.

Radio Reintregirea

.

03 Aprilie 2006

Vizualizari: 1699

Voteaza:

A XI-a Conferinta Europeana de Stiinta si Teologie are loc in Romania 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE