A XVI-a editie a Congresului ecumenic international de spiritualitate ortodoxa


A XVI-a editie a Congresului ecumenic international de spiritualitate ortodoxa

Intre 18 si 21 Septembrie 2008, la Manastirea din Bose (Italia) se desfasoara cea de-a XVI-a editie a Congresului ecumenic international de spiritualitate ortodoxa. Aceasta editie are ca tema Paternitatea spirituala in traditia ortodoxa. Tema este propusa pentru a se sublinia aspectele spiritualitatii ortodoxe, importanta si rolul ei in viata omului. Conferinta de anul acesta este dedicata memoriei Preasfintitului Parinte Emilianos Timiadis(1916-2008), Mitropolit de Silvyria, autorul unor numeroase carti si articole despre teme privind viata sacramentala, pastorala, spiritualitate ortodoxa, dialog ecumenic, monahism ortodox etc.

Printre invitatii la acest Congres se numara personalitati religioase marcante din Biserica Ortodoxa, Biserica Catolica si din Bisericile Reformate. De asemenea vor fi prezenti personalitati ale vietii culturale din tari precum Franta, Germania, Italia, Rusia, Romania, Serbia, Bulgaria, Georgia, Liban, Austria, Belgia, Spania, Ucraina, Suedia, Luxemburg, Portugalia, Estonia, Cehia.

Din partea Patriarhiei Ecumenice de Constantinopol este delegat Inaltpreasfintitul Athenagoras de Sinope, care va sustine un referat despre viata si opera mitropolitului Emilianos de Sylviria.

Din partea Patriarhiei Moscovei participa o delegatie formata din episcopul Savatij de Ceboksarsk alaturi de parintele Pavel Khondzinsky, parintele Georgij Sergeev, parintele Gerasim Djachkov si parintele ieromonah Daniil Vasilenko.

Biserica Ortodoxa Romana este reprezentata de Inaltpreasfintitul Mitropolit Serafim al Mitropoliei Ortodoxe Romane a Germaniei, Europei Centrale si de Nord, care va sustine la incheierea Congresului referatul cu tema Paternitatea spirituala si lumea contemporana.

Concluziile si raportul final vor fi prezentate de parintele Enzo Bianchi, staretul Manastirii din Bose, gazda acestei Conferinte ecumenice.

Sursa: basilica.ro

.

15 Septembrie 2008

Vizualizari: 510

Voteaza:

A XVI-a editie a Congresului ecumenic international de spiritualitate ortodoxa 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE