Absolventii Facultatii de Teologie din Bucuresti au depus juramantul

La Facultatea de Teologie Ortodoxa 'Justinian Patriarhul' din Bucuresti a avut loc, ieri, 24 iunie, festivitatea de absolvire a unei noi generatii de studenti, informeaza „Ziarul Lumina”. Evenimentul a inceput prin savarsirea Sfintei Liturghii si, apoi, a slujbei de Te-Deum de catre Preasfintitul Varlaam Ploiesteanul, Episcop-vicar patriarhal, inconjurat de parintii profesori ai Facultatii de Teologie.

In deschidere, parintele prodecan Daniel Benga a spus tinerilor teologi ca 'Dumnezeu v-a strans aici din toate colturile tarii ca sa invatam si sa-L cunoastem pe Dumnezeu, si astazi, primiti binecuvantare arhiereasca pentru a putea lucra in via Domnului. Intr-o apoftegma a Parintilor, Biserica este definita drept cel mai frumos gand de iubire al lui Dumnezeu pentru lume, si aceasta vreau sa o aveti la inima, pentru ca Dumnezeu a intemeiat Biserica si a lasat-o pentru ca iubirea sa fie vestita in intreaga lume. Astfel, dumneavoastra deveniti partasi la acest gand de iubire, dar chiar lucratori la acest gand si mainile iubirii lui Dumnezeu'.

In continuare, Preasfintitul Varlaam Ploiesteanul a vorbit despre semnificatia sarbatorii de ieri si si-a manifestat bucuria ca absolventii Facultatii de Teologie s-au putut forma intr-un context politic favorabil. 'Sunteti un motiv de bucurie si de veselie pentru noi toti, profesorii care v-am format, ierarhii, care va asteapta lucrand in tarina Bisericii, familia si credinciosii, care s-au rugat pentru dvs. si care acum asteapta sa se impartaseasca din cunostintele si experienta pe care le-ati dobandit in acesti ani. Dorim sa credem ca multi dintre semenii nostri se vor intoarce la Dumnezeu, asa cum multi s-au intors prin lucrarea Sfantului Ioan Botezatorul si, asemenea lui, sa va invredniciti sa fiti numiti mari in Imparatia lui Dumnezeu'.

La final, in prezenta familiilor, 287 de absolventi ai celor patru specializari: teologie pastorala, didactica, asistenta sociala si arta sacra, au depus juramantul.

Sursa: basilica.ro

25 Iunie 2010

Vizualizari: 491

Voteaza:

Absolventii Facultatii de Teologie din Bucuresti au depus juramantul 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE