Absolventii Facultatii de Teologie Ortodoxa din Cluj-Napoca, au depus juramantul de credinta

In prezenta Mitropolitului Andrei, cei peste 100 de absolventi ai Facultatii de Teologie Ortodoxa din Cluj-Napoca au depus joi, 3 iulie 2014, juramantul de credinta fata de Biserica Ortodoxa. Momentul solemn a avut loc in Capela din incinta Campusului Teologic „Nicolae Ivan”. La ceremonie au participat membrii din conducerea insitutiei precum si profesori din cadrul acesteia. La indrumarea pr. decan Vasile Stanciu, absolventii au jurat pentru pazirea si propovaduirea credintei ortodoxe si a invataturilor de credinta, asa cum au fost alcatuite de Mantuitorul Iisus Hristos si predate de Sfintii Apostoli si Sfintii Parinti.



La final, IPS Parinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului si Clujului si Mitropolitul Clujului, Maramuresului si Salajului a vorbit despre importanta si solemnitatea momentului la care au luat parte astazi, absolventii teologi: „Cred ca nu realizam cat de important este momentul acesta in care se incununeaza o etapa din efortul pe care l-am depus pentru a studia teologia. Este un moment foarte important si solemn. Poate ca nu toti dintre noi ne dam seama de lucrul acesta”.

Inaltpreasfintitul Andrei i-a numit pe teologi, modele pentru societate: „Intr-o lume bulversata, in care e nevoie de noima, de asezarea lucrurilor, cei chemati sa faca aceasta misiune sunt slujitorii bisericii. Suntem noi, sunteti dumneavoastra si sunt toate generatiile de studenti teologi care absolvesc aceasta facultate”.

In sesiunea iunie-iulie a acestui an, au absolvit la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Cluj-Napoca, peste 100 de studenti si masteranzi.

Autor: Alexandra Anderes
Sursa: radiorenasterea.ro

.

04 Iulie 2014

Vizualizari: 791

Voteaza:

Absolventii Facultatii de Teologie Ortodoxa din Cluj-Napoca, au depus juramantul de credinta 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE