Actiune cu caracter cultural-educativ pentru copii din Greaca si Comana

Pe 25 mai, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, un grup de copii de la Asociația „Sfântul Stelian” din comuna Greaca, judetul Giurgiu, însoțiți de părintele Aurel Popescu și un grup de elevi de la Școala Primară Comana, însoțiți de părintele diacon Narcis Nițu, s-au bucurat de o frumoasă excursie la București, cu prilejul căreia au vizionat spectacolul ,,Noddy”, jucat pe scena Teatrului „Ion Creangă”.

Au râs, au apaudat cu entuziasm și s-au delectat cu darurile oferite cu dragoste de organizatori.



La finalul spectacolului, cortina a căzut, însă micuților le-a fost oferită ocazia de a deveni ei înșiși protagoniștii unei piese de teatru prin organizarea unui joc de rol pe scena marelui teatru „Ion Creangă”, sub îndrumarea actriței Claudia Revnic. Micuții artiști au dat dovadă de implicare, seriozitate și talent actoricesc, devenind pentru un interval de timp scenariști, regizori și sunetiști.

După încheierea spectacolului, copiii au vizitat Biserica Icoanei din capitală, unde părinții însoțitori le-au prezentat istoricul bisericii și au subliniat importanța păstrării cu temeinicie a credinței ortodoxe în sufletele noastre.

La finalul excursiei, elevii au poposit la Mănăstirea Comana, ctitorie a domitorului Vlad Țepeș, unde Părintele Narcis Nițu le-a vorbit despre istoricul vechii vetre monahale.

Acestă acțiune cultural-educativă a fost organizată de către Sectorul Învățământ și activități cu tineretul al Episcopiei Giurgiului și de Asociația ,,Sf. Stelian”, în colaborare cu Teatrul ,,Ion Creangă” din București.

Sursa: episcopiagiurgiului.ro

.

27 Mai 2015

Vizualizari: 353

Voteaza:

Actiune cu caracter cultural-educativ pentru copii din Greaca si Comana 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE