Actiune filantropica indreptata catre persoanele cu dizabilitati

Cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Parinte Casian, Arhiepiscopul Dunarii de Jos, in data 14 mai 2013, la biserica cu hramul „Sf. Voievod Stefan cel Mare“ din Galati, a avut loc o actiune pastoral-misionara si social-filantropica dedicata persoanelor cu deficiente locomotorii.Evenimentul s-a constituit intr-o prelungire duhovniceasca a Duminicii Slabanogului si s-a concretizat prin rugaciune si comuniune liturgica cu membrii Asociatiei Persoanelor cu Handicap „Sporting Club“ din municipiul Galati, care au deja o traditie de colaborare atat cu Centrul Eparhial, cat si cu parohia „Sf. Voievod Stefan cel Mare“ din Galati, pe teritoriul canonic al careia se afla.

Dupa savarsirea Sfintei Liturghii, programul liturgic a continuat cu oficierea Tainei Sf. Maslu, dupa care au fost rostite rugaciuni pentru felurite boli si neputinte trupesti de catre un sobor de preoti, in frunte cu pc. pr. Ionel Rotaru, consilier social si delegat eparhial.

La final, prin contributia comuna a Centrului Eparhial si a parohiei „Sfantul Stefan cel Mare“ au fost oferite celor 28 de participanti daruri constand in alimente de prima necesitate si obiecte de colportaj bisericesc in valoare de 450 lei.

Asociatia Persoanelor cu Handicap „Sporting Club“ Galati este o organizatie neguvernamentala, apolitica si umanitara, infiintata in anul 1992, la initiativa unui grup de persoane cu handicap fizic hotarat sa apere drepturile persoanelor cu dizabilitati prevazute in legislatia romana si europeana, precum si in alte documente programatice.

Asociatia numara astazi peste 300 de membri.

Sursa: edj.ro

.

15 Mai 2014

Vizualizari: 155

Voteaza:

Actiune filantropica indreptata catre persoanele cu dizabilitati 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE