Actiune social caritabila a Ligii Femeilor Crestin Ortodoxe

In Complexul Spiritual-Cultural „Sfantul Antim Ivireanul” din incinta Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei Ramnicului, marti, 18 decembrie, Liga Femeilor Crestin-Ortodoxe din Ramnicu Valcea a organizat o ampla actiune social caritabila daruind ajutoare constand in alimente, imbracaminte, incaltaminte, dulciuri si jucarii la peste 250 de familii defavorizate din judetul Valcea. Actiunea a fost organizata de comitetul de conducere al Asociatiei in colaborare cu numerosi voluntari.

In deschidere, un grup de elevi de liceu si de la clasele pregatitoare din cadrul Colegiului National de Informatica „Matei Basarab” din Ramnicu Valcea, sub coordonarea doamnelor profesoare Violeta Negrea, Lavinia Ionescu si Georgiana Cruceru, au sustinut un Concert caritabil, program artistic ce a cuprins colinde si poezii de Craciun si obiceiuri de Anul Nou. „Inspirate din Sfanta Scriptura si Sfanta Traditie, colindele ne invaluie in lumina si actualizeaza evenimentul Nasterii Fiului lui Dumnezeu. Prin vocile minunate ale colindatorilor am transmis gandurile noastre cu nadejdea ca toti vom fi mai preocupati sa ne manifestam iubirea fata de aproape”, a mentionat doamna prof.

Violeta Negrea, vicepresedinte Asociatie.

Printre cei prezenti la manifestare s-a aflat si Inaltpreasfintitul Parinte Gherasim, Arhiepiscopul Ramnicului, insotit de Parintele Ion Predescu, Consilier Social-Misionar al Arhiepiscopiei Ramnicului.

Cu acest prilej, Inaltpreasfintia Sa i-a felicitat pe colindatori si a rostit un cuvant de invatatura si de mangaiere pentru familiile defavorizate aflate in necazuri si suferinta. „In aceste zile, cand cu bucurie vestim Nasterea Domnului, sa fim cu sufletele luminate, cu dragoste unul fata de altul, cu daruire pentru cei din jurul nostru, ca sa simta si sa se bucure de aceasta sfanta sarbatoare si cei care au mai putin dintre noi”, a spus Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop.

Reprezentantele organizatiei au adus multumiri tuturor celor care au contribuit la aceasta actiune: Arhiepiscopia Ramnicului, Primaria Ramnicului, Inspectoratul Scolar Valcea, SC Boromir SA Rm Valcea, SC Scavil SA Rm Valcea, si altor societati si persoane care au contribuit la realizarea acestui proiect. In cuvantul sau, doamna presedinta Maria Popescu a precizat: „Aceasta actiune a fost posibila cu ajutorul nepretuit al Arhiepiscopiei Ramnicului, al Primariei, al sponsorilor, al preotului indrumator Emanoil Barbut, dar si al membrelor voluntare, doamne care nu precupetesc niciun efort in a aduce un zambet pe fetele celor mai putin avantajati de soarta. Multumim Bunului Dumnezeu ca si in acest an oamenii cu sufletul mare au inteles ca iubirea fata de aproapele innobileaza cu adevarat fiinta umana.”

De asemenea, doamna Delia Zamfirescu, vicepresedinte al Ligii Femeilor Crestine-Ortodoxe din Rm.Valcea, ne-a marturisit: „Sfanta Sarbatoare a Nasterii Domnului ne ofera prilejul de a fi alaturi de numeroasele familii aflate in evidenta organizatiei noastre, carora le-am oferit pachete cu alimente, haine si alte lucruri necesare.”

Liga Femeilor Crestine Ortodoxe - este o organizatie de femei care activeaza in sectorul nonguvernamental din anul 1992, avand ca principala misiune implicarea femeilor din municipiul Ramnicu Valcea in viata comunitatii valcene prin doua tipuri de activitati: a)- caritate (indreptata spre cei aflati in nevoi); b)- educatie moral-crestina.

Initiativa infiintarii, pe langa Arhiepiscopia Ramnicului, a unei asociatii de femei ce vor milita in spiritul crestin-umanitar, a apartinut IPS Sale, Inaltpreasfintitului Parinte Irineu Popa, Mitropolitul Olteniei.

In cei 19 ani de activitate, paleta preocuparilor Ligii s-a concretizat intr-o multitudine de activitati, de la descoperirea, evidentierea, diagnosticarea si evaluarea nevoilor sociale ale unor familii numeroase sau persoane singure pana la sprijin material pentru viata de zi cu zi, acordarea de ajutoare medicale pentru interventii de urgenta, informare pe diverse teme, pana la organizarea de simpozioane si actiuni culturale, organizare de pelerinaje la diferite manastiri din tara si din strainatate.

Desi este acreditata, de la inceputul anului 2007, pentru realizarea a doua tipuri de servicii sociale - informare si consiliere (psihologica, juridica, socio-medicala), cea mai mare pondere a serviciilor solicitate o reprezinta ajutoarele materiale si medicale.

Ceea ce s-a schimbat de-a lungul timpului a fost grupul-tinta catre care asociatia si-a indreptat atentia. Desi nu este o regula stricta, in prezent asociatia sprijina acele persoane sau familii aflate temporar intr-o situatie de criza, familii cu foarte multi copii sau persoane varstnice singure, dar neinstitutionalizate.

Sursa: arhiram.ro

.

11 Aprilie 2014

Vizualizari: 563

Voteaza:

Actiune social caritabila a Ligii Femeilor Crestin Ortodoxe 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE