Activitatea Departamentului Pro Vita prezentata la Parlamentul European

Activitatea de sprijinire a femeilor aflate în criză de sarcină pe care Departamentul Pro Vita din cadrul Sectorului de Misiune o desfășoară în cuprinsul Arhiepiscopiei Iașilor a fost prezentată la Bruxelles, în cadrul evenimentului „Babies go to the European Parliament” ce s-a desfășurat pe 18 și 19 martie 2019.

Departamentul Pro Vita a fost reprezentat de către Pr. Cosmin Brînză, referent pro vita și coordonator al Centrului Praesidio pentru femeile însărcinate aflate în dificultate și de către doamna Daniela Bălinișteanu, mamă a 5 copii, care a oferit auditoriului mărturia propriei crize de sarcină.

Din anul 2011 până în prezent, peste 1000 de femei au fost sprijinite în Arhiepiscopia Iașilor să depășească situații de criză de sarcină. Departamentul Pro Vita desfășoară o intensă activitate misionară pentru a oferi o alternativă reală femeilor care se confruntă cu o sarcină neașteptată și care adesea sunt lăsate singure în fața unor deciziii prea mari și prea grele:

• servicii gratuite de consiliere psihologică, duhovnicească, socială și personală;

• consiliere telefonică de urgență prin Tel Verde 0800 800 116;

• sprijin financiar și material;

• cazare temporară în regim de urgență.

Unul din mesajele importante transmise în plenul întâlnirii europene a fost faptul că femeile trebuie să conștientizeze că există alternativă la avort și că întotdeauna viața are prioritate în față tuturor dificultăților care pot afecta o femeie aflată în criză de sarcină.

Evenimentul „Babies go to the European Parliament” a fost organizat de către Centrul de consiliere și sprijin pentru părinți și copii „Sf. Alexandra Împărăteas” din București în parteneriat cu europarlamentarul independent Cătălin Ivan și a reunit femei care au trecute prin criza de sarcină, eurodeputați, misionari pro viață, coordonatori de centre de sprijin.

Intervenție Pr. Cosmin Brinza https://www.youtube.com/watch?v=HIzViv5TRV4&t=28s
Intervenție Daniela Bălinișeanu https://www.youtube.com/watch?v=inCsPM9COy8&t=28s

27 Martie 2019

Vizualizari: 377

Voteaza:

Activitatea Departamentului Pro Vita prezentata la Parlamentul European 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

Departamentul Pro Vita

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE