Activitati liturgice si misionare in postului Adormirii Maicii Domnului

In perioada postului Adormirii Maicii Domnului, in toate manastirile si parohiile Arhiepiscopiei Dunarii de Jos se desfasoara un intens program duhovnicesc, liturgic si misionar, avand drept scop inmultirea rugaciunii, atat in familii, cat si in comunitatile parohiale si manastiresti, pentru apararea si izbavirea de suferinte spirituale si trupesti.

Programul cuprinde, printre altele, savarsirea in toate dupa-amiazile postului a slujbei Paraclisului sau Acatistului Maicii Domnului; savarsirea Sfintei Liturghii in zilele de praznuire a Sfintilor romani: 5 august – Sf. Ioan Iacob de la Neamt (la implinirea a 50 de ani de la mutarea la cele vesnice); 7 august – Sf. Teodora de la Sihla; 11 august – Sf. Nifon al Constantinopolului; programe catehetice si misionare; prezentarea si popularizarea brosurilor si cartilor folositoare de suflet tiparite de Eparhie s.a.

Cu acest prilej, Chiriarhul Dunarii de Jos a adresat un apel preotilor si credinciosilor pentru sporirea vietii duhovnicesti si a solidaritatii in vremuri de incercari spirituale si materiale, mai ales acum, la multiplele neajunsuri ale vietii noastre de zi cu zi, ca efecte ale crizei morale prin care trecem cu totii, cand putem raspunde, asa cum ne invata Domnul si Biserica Sa si cum fac toti cei ce o cheama neincetat pe Maica Domnului in necazuri: ,,Bucuria tuturor celor necajiti!”.

„Chemarea la rugaciune personala, familiala si comunitara nu este un apel, nici un ordin, ci este o expresie a deplinei sinceritati interioare, prin care Duhul Sfant se salasluieste in noi si intre noi, ne arata masura dreptatii ceresti: iertarea si iubirea.

Sa ne ajute Domnul sa fim slujitorii Lui si in toate imprejurarile vietii, sa nu-L uitam, caci El nu este niciodata absent, nici indiferent la chemarile, asteptarile si dorintele noastre curate, iar masura slujirii noastre este rugaciunea” (cuvant din indemnul Inaltpreasfintitului Parinte Casian, Arhiepiscopul Dunarii de Jos).

Biroul de Presa si Comunicare al Arhiepiscopiei Dunarii de Jos

04 August 2010

Vizualizari: 458

Voteaza:

Activitati liturgice si misionare in postului Adormirii Maicii Domnului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE