Activitati social filantropice, la Duminica Sfintei Cruci, in Episcopia Dunarii de Jos

Ca de fiecare data in ultimii 9 ani, la initiativa si cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Arhiepiscop Casian, in Eparhia Dunarii de Jos, pe toata perioada Postului Mare, se desfasoara ample actiuni social-filantropice menite sa sprijine persoanele sarace aflate in dificultate si sa aline suferinta crestinilor care sunt asistati in diferite institutii ale statului: spitale, aziluri de batrani, penitenciare si scoli pentru copii cu nevoi speciale.

Raspunzand chemarii Domnului, in Duminica Sfintei Cruci, peste 80 de parohii din toate cele 8 protoierii au desfasurat actiuni filantropice in cadrul careia au fost vizitate cca. 39 spitale, aziluri si penitenciare, din orasele Galati, Braila si Tecuci, precum si din alte localitati cu astfel de institutii sociale de ocrotire ale statului. In aceasta lucrare misionara au fost implicati peste 550 de voluntari si membri ai consiliilor si comitetelor parohiale, coordonati de preotii parohi. S-au oferit alimente, haine, incaltaminte, iconite, carti de rugaciuni, calendare si cruciulite.

Duminica Sfintei Cruci reprezinta un eveniment aparte si pentru ca este sarbatoarea de hram a capelei destinate persoanelor cu deficiente de auz, capela ce se afla la demisolul bisericii „Pogorarea Sf. Duh” din Galati. Aceasta capela a fost pusa la dispozitia credinciosilor hipoacuzici, cu binecuvantarea IPS Arhiepiscop Casian, incepand cu 1 martie 2006, pentru ca in acest locas sa fie interpretata Sfanta Liturghie in limbajul mimico-gestual, cu sprijinul dlui teolog Costica Caus – absolvent al sectiei de specialitate a Facultatii de Teologie Ortodoxa din Pitesti. Prin grija si osteneala slujitorilor si credinciosilor de la Parohia „Pogorarea Sfantului Duh”, pentru membrii Asociatiei Surzilor, care au participat la aceasta sarbatoare, au fost pregatite mici daruri, constand in alimente de prima necesitate.

Cu siguranta bucuria Invierii Domnului va fi mult mai mare daca ne vom asuma si vom purta crucea aproapelui nostru prin astfel de fapte de iubire, transformand astfel asteptarea in nadejde, neputinta in biruinta, singuratatea in comuniune.

Sursa: edj.ro

08 Martie 2010

Vizualizari: 390

Voteaza:

Activitati social filantropice, la Duminica Sfintei Cruci, in Episcopia Dunarii de Jos 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE