Activitati cu tinerii in cadrul scolii parohiale de vara de la Eselnita

De aproape doua decenii, tinerii mehedinteni au posibilitatea sa participe intre 20 iulie (Sf. Ilie) si 15 august (Adormirea Maicii Domnului) la una dintre cele mai interesante scoli de vara. In localitatea mehedinteana Eselnita, preotul paroh Sever Negrescu, distins om de cultura, cu un tact pastoral aparte, cheama tinere vlastare din cuprinsul Eparhiei Severinului si Strehaiei, si chiar din tara, la o altfel de invatare. Impletind ludicul cu arta si cultura, parintele Sever Negrescu, impreuna cu mai multi voluntari, indreapta generatie dupa generatie pe calea Bisericii, a virtutilor si a cunostintei celei de folos.

In fiecare an, zeci de copii si adolescenti, deprinsi cu bunatatea si dragostea parintelui fata de verbul “a sti”, alcatuiesc comunitatea invataceilor de la Eselnita.

Printre lecturi, rugaciuni, teatru, muzica, limbi straine, concursuri literare, drumetii si intalniri cu oameni de seama, tinerii au prevazute in program tot felul de activitati distractive, de la pisctura pe diverse materiale pana la jocuri sportive.

Si anul acesta, cea de-a XVIII-a editie a scolii parohiale de vara Eselnita - Mehedinti s-a deschis oficial pe 25 iulie, printr-un pelerinaj la hramul Manastirii "Sfanta Ana" - Orsova.

Organizata cu binecuvantarea Preasfintitului Nicodim, Episcopul Severinului si Strehaiei, si in colaborare cu Primaria Eselnita, scoala parohiala de vara este un prilej de imbogatire a cunostintelor, de cugetare mai adanca asupra sensurilor existentei si chiar un mijloc de dezvoltare personala.

Saptamana aceasta, parintele Sever Negrescu si cursantii scolii de vara au vizitat mai multe obiective religioase. Unul dintre popasuri a vizat radioul Lumina al Episcopiei Severinului si Strehaiei. Aici, cei mici au putut observa munca si activitatile dintr-un studio de inregistrari sau de procesare audio-video.


La finalul scolii de vara, duminica, 17 august, dupa Sfanta Liturghie, toti participantii vor primi diplome si promisiunea unei reintalniri in acelasi cadru distins.

Sursa: episcopia-severinului.ro

.

07 August 2014

Vizualizari: 157

Voteaza:

Activitati cu tinerii in cadrul scolii parohiale de vara de la Eselnita 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE