Activitati cu tinerii in Episcopia Giurgiului

In perioada 28 iulie -1 august, Sectorul invatamant al Episcopiei Giurgiului a organizat cu binecuvantarea Preasfintitului Parinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, o tabara de creatie cu tema „Sa invatam sa pictam“. Aceasta s-a desfasurat la Manastirea „Sfantul Ioan Rusul“ din localitatea Slobozia de Giurgiu.

La aceasta au participat 8 elevi de gimnaziu, care sunt activi la bisericile de care apartin si care au obtinut rezultate bune la invatatura in anul scolar 2013-2014. Sub indrumarea pr. Daniel Mihai Necula, inspector de specialitate, disciplina religie, in cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Giurgiu, si a diac.

Matei Daniel, elevii au desfasurat in aceasta perioada numeroase activitati recreative, educative, culturale si religioase, participand la Sfanta Liturghie si la ateliere de pictura. „Aceasta tabara face parte dintr-un proiect tematic mai amplu. Pana acum am organizat o tabara de vara la asezamintele din Giurgiu, care a avut ca tematica „Voluntariatul si activitatea social-filantropica“, la care au participat elevi seminaristi si copii din asezamintele sociale din Episcopia Giurgiului, si pe aceasta, cu tema „Sa invatam sa pictam“, la care au participat elevi din clasele VI-VIII de la diferite scoli din Giurgiu. La urmatoarea tabara pe care o vom organiza vor participa elevi de la diferite licee din judetul nostru. In prima zi a fost deschiderea taberei de creatie, iar elevii au avut parte mai mult de activitati recreative. In a doua zi, marti, 29 iulie, tinerii au participat la un atelier de pictura la Manastirea «Sfantul Ioan Rusul», in cadrul caruia elevii au pictat chipul Sfantului Ioan Rusul, iar seara au avut loc discutii referitoare la erminia picturii“, ne-a spus pr. Tudor Georgian, inspector la Sectorul invatamant al Episcopiei Giurgiului.

In cadrul taberei elevii au vizitat muzee si manastiri reprezentative din judetul Giurgiu. „Miercuri, 30 iulie, tinerii au participat la un atelier de pictura chiar in incinta Muzeului Judetean de Istorie «Teohari Antonescu» din Giurgiu, indrumati de doamna muzeograf Petra Serbanescu, dupa ce in prealabil au vizitat muzeul. Copiii au ales sa picteze personaje dintr-o incapere pe care au vizitat-o, personaje din epoca fierului. Apoi, participantii au vizitat Schitul «Sfantul Nicolae», Catedrala episcopala din Giurgiu, Manastirea «Sfantul Mare Mucenic Gheorghe», Muzeul Politiei de Frontiera, Muzeul Centrului eparhial si Centrul pentru copii si tineret «Sfantul Ioan Valahul» dar si Scoala de muzica „Victor Karpis„. In cea de a patra zi a taberei elevii au facut drumetii in padurea de la Balanoaia si au desfasurat diverse activitati recreative in locatia «Tabara Stejarul». Tabara de vara s-a incheiat vineri, 1 august, dupa savarsirea Sfintei Liturghii in biserica Manastirii «Sfantul Ioan Rusul»“, ne-a declarat pr. Tudor Georgian.

Sursa: ziarullumina.ro

 

.

05 August 2014

Vizualizari: 149

Voteaza:

Activitati cu tinerii in Episcopia Giurgiului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE