Adevaratele calendare ortodoxe se gasesc numai in biserici, manastiri si magazinele bisericesti

Publicatia Femeia de azi din saptamana 16 - 22 noiembrie 2012 se vinde la centrele de difuzare a presei impreuna cu un Calendar crestin 2013 - Sarbatori religioase si populare, care imita formatul de perete al calendarelor bisericesti.

Calendarul oferit de saptamanalul Femeia de azi cuprinde greseli liturgice si tipiconale, omisiuni ale unor sfinti romani canonizati recent si ale unor sarbatori religioase etc., situatie care deruteaza si creeaza confuzie in randul celor care au cumparat revista avand convingerea ca au primit un calendar crestin-ortodox autentic.Intrucat prin tiparirea si difuzarea calendarului crestin 2013, publicatia Femeia de azi intra sub incidenta Legii nr. 103/1992, conform careia Biserica Ortodoxa Romana are dreptul exclusiv de tiparire a calendarelor ortodoxe si de comercializare a acestora numai in biserici, manastiri si propriile magazine bisericesti, precum si a Legii nr. 449/2003 privind asigurarea protectiei consumatorului, Patriarhia Romana solicita institutiilor de control abilitate ale Statului, Garda Financiara, Inspectoratul General al Politiei si Protectia Consumatorului sa cerceteze acest caz pentru a se lua masurile care se impun.

Patriarhia Romana recomanda credinciosilor ortodocsi sa cumpere calendarele ortodoxe numai din biserici, manastiri si magazinele bisericesti pentru a avea siguranta ca textul acestora este cel aprobat anual de catre Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane.

BIROUL DE PRESA AL PATRIARHIEI ROMANE

 

.

20 Noiembrie 2012

Vizualizari: 534

Voteaza:

Adevaratele calendare ortodoxe se gasesc numai in biserici, manastiri si magazinele bisericesti 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE