Admitere pentru sase programe de Master, la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Iasi

Facultatea de Teologie Ortodoxa „D. Staniloae“ a Universitatii „Alexandru Ioan Cuza“ din Iasi organizeaza, in perioada 16-28 iulie 2014, concurs de admitere pentru urmatoarele programe de master in teologie: HERMENEUTICA SI TEOLOGIE BIBLICA (12 locuri buget, 15 locuri taxa) TEOLOGIA SISTEMATICA IN CONTEXT CONTEMPORAN (13 locuri buget, 15 locuri taxa), VIATA BISERICII - ISTORIE SI ACTUALITATE (12 locuri buget, 15 locuri taxa), TEOLOGIE PRACTICA SI PASTORAL-MISIONARA (13 locuri buget, 15 locuri taxa), PATRIMONIU CULTURAL (12 locuri buget, 15 locuri taxa) TEORIA SI PRACTICA FORMARII RELIGIOASE (12 locuri buget, 15 locuri taxa).

In perioada 16-25 iulie 2014 va avea loc inscrierea candidatilor, iar intre 26-28 iulie 2014, selectia candidatilor si afisarea rezultatelor. Se pot inscrie la concursul de admitere pentru Master absolventii cu diploma de licenta. Durata cursurilor este de 4 semestre.Concursul de admitere, pentru toate cele sase directii de specializare, va consta in concurs de dosare, media de admitere fiind, in proportie de 100%, media generala a examenului de licenta.

Dintre oportunitatile pe care Facultatea de Teologie Ortodoxa din Iasi le ofera tinerilor studiosi, interesati sa patrunda in tainele credintei crestine si ale teologiei ortodoxe, merita mentionate spatiul didactic generos, incluzand sali de curs, laboratoare si seminarii, in centrul carora se afla o frumoasa capela situata in incinta facultatii, in care se desfasoara practica si programul liturgic, corpul profesoral format la universitati de prestigiu din strainatate, o bogata biblioteca, incluzand peste 141.000 de titluri, oportunitatea obtinerii de burse de studiu, documentare sau practica de specialitate in strainatate, la universitati partenere de prestigiu din Europa, posibilitatea continuarii studiilor de master in cadrul scolii doctorale, atmosfera duhovniceasca specific Moldovei, oaza de credinta si spiritualitate ortodoxa, vestita prin manastirile sale si prin marii ei duhovnici, situarea facultatii si desfasurarea actului didactic in proximitatea Catedralei Mitropolitane, care adaposteste moastele Preacuvioasei si Multmilostivei Maicii noastre Parascheva.

Alte detalii privind concursul de admitere pot fi aflate la sediul facultatii sau de pe site-ul Universitatii „Alexandru Ioan Cuza“ din Iasi si al Facultatii de Teologie Ortodoxa din Iasi (www.teologie.uaic.ro). (Material oferit de pr. prof. univ. dr. Ioan C. TESU, director Departament in cadrul Facultatii de Teologie Ortodoxa „D. Staniloae“ din Iasi)

Sursa: doxologia.ro

.

07 Iulie 2014

Vizualizari: 325

Voteaza:

Admitere pentru sase programe de Master, la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Iasi 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE