Admiterea 2010 la Seminariile Teologice pentru fete din cadrul Patriarhiei Romane

Elevele care au absolvit opt clase pot alege, in continuare, unul din seminarele teologice de fete din cadrul Patriarhiei Romane. O astfel de institutie de invatamant functioneaza si in localitatea Branesti din judetul Ilfov. Seminarul Teologic Liceal Ortodox de fete „Sfanta Filofteia”, care functioneaza pe langa Manastirea Pasarea, a fost infiintat in anul 1995. Inscrierea si concursul de admitere vor avea loc in luna iunie.

Informatii despre calendarul admiterii in acest an a oferit pentru TRINITAS TV, monahia Mihaela Costache, directorul Seminarului Teologic Liceal „Sfanta Filofteia”: „Incepand cu 11 pana pe 14 iunie se depun dosarele. Pe data de 15 iunie va avea loc vizita medicala si proba de dictie. Pe data de 16 iunie va avea loc examenul scris la Religie. Iar pe 17 iunie se afiseaza rezultatele. Pentru anul scolar 2010-2011 are un numar de 30 de locuri disponibile”

Seminarul de fete „Sfanta Filofteia” beneficiaza de o baza materiala moderna. Pe langa salile de clasa, institutia mai dispune de doua laboratoare de informatica, biblioteca, internat si cantina, iar elevele sunt cazate in camere de 8 locuri. Totodata, in incinta Seminarului a fost amenajat un paraclis unde fetele participa la rugaciunile de dimineata si de seara, precum si la sfintele slujbe.

Seminarul Teologic Liceal Ortodox de fete „Sfanta Filofteia”, din localitatea Branesti este singurul din Arhiepiscopia Bucurestilor, in tara noastra functionand trei astfel de institutii de invatamant.

Sursa:basilica.ro

29 Mai 2010

Vizualizari: 880

Voteaza:

Admiterea 2010 la Seminariile Teologice pentru fete din cadrul Patriarhiei Romane 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE