Aducerea moastelor Sfantului Ierarh Calinic la Slatina

Dupa 162 de ani de la intronizarea in scaunul de pastor al Olteniei, Sfantul Ierarh Calinic de la Cernica se intoarce pe meleagurile noastre.

Moastele, purtate intr-un pelerinaj care dureaza o saptamana (28 aprilie-5 mai), au fost duse mai intai in Cetatea Baniei, acolo unde Sfantul Calinic si-a avut resedinta episcopala timp de patru ani, apoi la Catedrala Arhiepiscopala „Sfantul Nicolae” din Ramnicu-Valcea, la Manastirea Frasinei, ctitoria sa, la Manastirea Lainici, unde s-a nevoit duhovnicul sau, Sfantul Irodion, la Catedrala Episcopala din Drobeta Turnu-Severin, urmand ca in ziua de vineri, 4 mai, la orele 1800, sa fie aduse si in Episcopia Slatinei si Romanatilor.

Programul evenimentului

Vineri, 4 mai
- 1800 − primirea Sfintelor Moaste la Manastirea Clocociov;
- 1800 – 2230 − Slujba Privegherii. Inchinarea la Sfintele Moaste se va putea face in pridvorul bisericii;
- 2300 – 100 − Sfanta Liturghie, in biserica veche a manastirii;

Sambata, 5 mai
- 900 − Slujba Acatistului Sfantului Calinic de la Cernica;
- 945 – 1230 − Sfanta Liturghie, oficiata de catre IPS Irineu – Arhiepiscopul Craiovei si Mitropolitul Olteniei, PS Nicodim − Episcopul Severinului si Strehaiei, PS Sebastian − Episcopul Slatinei si Romanatilor, PS Varsanufie Prahoveanul − Episcopul-Vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor si PS Emilian Lovisteanul − Episcopul-Vicar al Arhiepiscopiei Ramnicului.

Sfintele moaste vor ramane la Manastirea Clocociov pana la orele 1600, cand vor fi duse la Pitesti. Asteptam pe toti binecredinciosii crestini, cinstitori ai sfintilor nostri strabuni, sa participe la acest eveniment unic.

Sursa: episcopiaslatinei.ro
 

.
Pe aceeaşi temă

04 Mai 2012

Vizualizari: 436

Voteaza:

Aducerea moastelor Sfantului Ierarh Calinic la Slatina 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE