Aducerea moastelor Sfantului Ierarh Grigorie Dascalul in Arhiepiscopia Ramnicului

In perioada 19-22 aprilie 2013, cu binecuvantarea Preafericitului Parinte Patriarh Daniel, la solicitarea Inaltpreasfintitului Parinte Arhiepiscop Gherasim, vor fi aduse in Arhiepiscopia Ramnicului Moastele Sfantului Ierarh Grigorie Dascalul, Mitropolitul Tarii Romanesti. Sfantul Ierarh Grigorie Dascalul, Mitropolitul Tarii Romanesti, este sarbatorit de Biserica Ortodoxa in ziua de 22 iunie.

Sfintele moaste vor fi aduse la Manastirea Dintr-un Lemn in zilele de 19 si 20 aprilie si la Catedrala Arhiepiscopala "Sfantul Ierarh Nicolae” din Ramnicu Valcea, in zilele de 21 si 22 aprilie.Pelerinajul este organizat in contextul sarbatorii Anului omagial al Sfintilor Imparati Constantin si Elena in Patriarhia Romana si, in virtutea frumoasei conlucrari intre Biserica si Armata, in anul comemorarii a 125 de ani de la nasterea Generalului Paul Teodorescu. Prin rectitorirea Manastirii Dintr-un Lemn de catre Generalul Paul Teodorescu, Ministru al Aerului si Marinei in anii 1938-1940, manastirea a devenit locas de inchinare si de cinstire al marinarilor si al aviatorilor romani. In cinstea Eroilor Aviatori, in incinta Muzeului National al Aviatiei, din Sectorul 2 al Bucurestilor, a fost ctitorita Biserica Sfantul Ierarh Grigorie Dascalul, care, in felul acesta, a devenit ocrotitorul aviatorilor romani.
Programul Aducerii moastelor Sfantului Ierarh Grigorie Dascalul, Mitropolitul Tarii Romanesti, in Arhiepiscopia Ramnicului, 19-22 aprilie.

MANASTIREA DINTR-UN LEMN

VINERI, 19 APRILIE  

- Orele 19.30 – Primirea moastelor Sfantului Ierarh Grigorie Dascalul si a Delegatiei Arhiepiscopiei Bucurestilor condusa de Preasfintitul Parinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor;
- Procesiune cu Sfintele Moaste pana la Biserica;
- Orele 20.00 – Slujba Privegherii si Taina Sfantului Maslu.

SAMBATA, 20 APRILIE

- Orele 08.00 – Acatistul Sf. Ierarh Grigorie Dascalul; Slujba Aghiesmei Mici; Ceasurile;
- Orele 09.30 – Sfanta Liturghie Arhiereasca a Sfantului Ioan Gura de Aur (va sluji IPS Parinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei si Mitropolitul Olteniei in sobor de ierarhi, preoti si diaconi);
- Orele 16.00 – Slujba Vecerniei cu Litie;

CATEDRALA ARHIEPISCOPALA  "SFANTUL IERARH NICOLAE” DIN RAMNICU VALCEA

DUMINICA, 21 APRILIE

- Orele 07.00 – Acatistul Sf. Ierarh Grigorie Dascalul;
- Orele 07.30 – Slujba Utreniei;
- Orele 08.00 – Primirea moastelor Sfantului Ierarh Grigorie Dascalul. (Sfintele moaste vor fi asezate spre inchinare in baldachinul din fata Catedralei)
- Orele 09.30 – Sfanta Liturghie Arhiereasca a Sfantului Vasile cel Mare.
- Orele 16.00 – Slujba Vecerniei, Paraclisul Maicii Domnului si Taina Sfantului Maslu.

LUNI, 22 APRILIE

- Orele 7.00 – Slujba Utreniei, Ceasurile si Vecernia;
- Sfintele moaste vor pleca spre Manastirea Caldarusani.

Sursa: arhiram.ro

.

03 Aprilie 2013

Vizualizari: 215

Voteaza:

Aducerea moastelor Sfantului Ierarh Grigorie Dascalul in Arhiepiscopia Ramnicului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE