Adunarea Eparhiala a Arhiepiscopiei Bucurestilor

Sambata, 1 februarie 2014, in Sala Sfantului Sinod din Resedinta Patriarhala, sub presedintia Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, se vor desfasura lucrarile Sedintei anuale a Adunarii eparhiale a Arhiepiscopiei Bucurestilor, dupa cum informeaza Secretariatul Arhiepiscopiei Bucurestilor.

Lucrarile sedintei vor fi precedate de oficierea slujbei de Te Deum in Catedrala Patriarhala.

In prima parte a sedintei din 1 februarie va fi analizata si evaluata activitatea din anul 2013 a Arhiepiscopiei Bucurestilor sub toate aspectele ei, administrativ-pastoral, patrimonial, cultural – misionar si social filantropic. In continuare, membrii Adunarii eparhiale vor adopta hotarari pentru intensificarea activitatii Arhiepiscopiei Bucurestilor si vor stabili prioritatile din noul an 2014.

Conform articolelor 90 – 94 din Statutul pentru organizarea si functionarea Bisericii Ortodoxe Romane, Adunarea eparhiala este organismul deliberativ pentru toate problemele administrative, culturale, social-filantropice, economice si patrimoniale ale eparhiei, formata din 30 de reprezentanti ai clerului si ai credinciosilor mireni (10 preoti si 20 de mireni) alesi pe o perioada de 4 ani.Sursa: basilica.ro

.

29 Ianuarie 2014

Vizualizari: 171

Voteaza:

Adunarea Eparhiala a Arhiepiscopiei Bucurestilor 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE