Adunarea Generala CAR din Arhiepiscopia Bucurestilor

Membrii Asociatiei Casa de Ajutor Reciproc a clericilor si salariatilor bisericesti din Arhiepiscopia Bucurestilor s-au intrunit in sedinta ieri, 12 mai, in Sala Conventus din Palatul Patriarhiei. Sedinta a fost prezidata de Preasfintitul Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor, delegatul Preafericitului Parinte Patriarh Daniel.

Au participat membri activi ai Asociatiei Casei de Ajutor Reciproc a clericilor si salariatilor bisericesti din Arhiepiscopia Bucurestilor, protoierei si reprezentanti din Arhiepiscopia Bucurestilor, dar si reprezentanti afiliati ai Episcopiei Alexandriei si Teleormanului si ai Episcopiei Giurgiului. Pe ordinea de zi a sedintei Adunarii Generale s-au aflat mai multe aspecte, intre care si prezentarea activitatilor economico-financiare desfasurate de-a lungul anului 2013. „Ca in fiecare an, membrii Adunarii Generale a Casei de Ajutor Reciproc s-au intrunit in sedinta pentru a trece in revista intreaga activitate desfasurata in cursul anului precedent.

In acelasi timp, s-au luat la cunostinta proiectele pe care le-am propus pentru anul in curs. De asemenea, Adunarea Generala a CAR a luat la cunostinta despre proiectul bugetului pe care Casa de Ajutor Reciproc l-a desfasurat in cursul anului 2013 si verificarile care s-au facut atat din partea Comisiei de Cenzori, cat si din partea Comisiei de Audit. Ceea ce este mai important, anul acesta am venit cu multe propuneri, intre care scaderea dobanzilor, benefice atat membrilor CAR, dar si celor care doresc sa se inscrie si nu au avut curajul sa faca acest lucru“, a precizat pr. Gheorghe Zaharia, presedintele Casei de Ajutor Reciproc din Arhiepiscopia Bucurestilor.

Casa de Ajutor Reciproc are in structura sa organizatorica puncte de lucru fara personalitate juridica la protopopiatele si institutiile bisericesti din cuprinsul Arhiepiscopiei Bucurestilor, al Administratiei Patriarhale, Episcopia Alexandriei si Teleormanului si Episcopia Giurgiului. „Aceasta Casa de Ajutor Reciproc este dedicata numai salariatilor, membrilor clerici si mireni din Arhiepiscopia Bucurestilor. Mai avem afiliate la aceasta Casa de Ajutor Reciproc inca doua eparhii, Episcopia Alexandriei si Teleormanului si Episcopia Giurgiului. De asemenea, ceea ce am hotarat la sedinta de azi (n.r., ieri) este valabil si pentru aceste doua episcopii“, a mai spus pr. Gheorghe Zaharia.

Scopul Casei de Ajutor Reciproc este acordarea de imprumuturi rambursabile si acordarea de ajutoare nerambursabile membrilor sai, la cererea acestora in cazuri de inmormantare, boala sau nasterea de copii.

Sursa: ziarullumina.ro

.

13 Mai 2014

Vizualizari: 253

Voteaza:

Adunarea Generala CAR din Arhiepiscopia Bucurestilor 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE