Al doilea hram al manastirii Sf. Cuvios Dimitrie cel Nou a fost praznuit duminica 16 mai

Inaltarea Domnului este al doilea hram al manastirii Sf. Cuvios Dimitrie cel Nou din Middletown, NY. Duminica 16 mai, IPS Arhiepiscop Nicolae impreuna cu parintii slujitori la manastire, P. Cuv. Protosinghel Vincentiu si P. Cuv. Ierom. Paisie, P. C. Preoti Andrei Turcoane de la parohia Sf. Nicolae din New York si Ovidiu Sabau de la parohia Sf. Andrei din Reading, PA si credinciosi din zona New York au slujit Sf. Liturghie si s-au bucurat de agapa frateasca cu prilejul hramului. Raspunsurile la strana au fost date de corul parohiei Sf. Nicolae din New York.


Dumnezeu a randuit o zi frumoasa de primavara, astfel ca nu putini credinciosi ai parohiilor invecinate, dar si veniti mai de departe au fost prezenti la hram. IPS Arhiepiscop Nicolae a vorbit la predica despre semnificatia acestei duminici a 7-a dupa Sf. Pasti, duminica aflata intre doua sarbatori, Inaltarea Domnului si Pogorarea Duhului Sfant. Rugaciunea arhiereasca a Mantuitorului citita la Sf. Evanghelie este indemn la intelegere a modului cum se cuvine sa primim si sa marturisim cuvantul lui Hristos, ca si adevarul de credinta al dumnezeirii Sale. Din aceasta perspectiva a marturisirii intelegem si inchinarea acestei duminici Sf. Parinti de la Sinodul I Ecumenic de la Niceea din 325 care au stabilit primele 7 articole ale Crezului.
 


IPS Arhiepiscop Nicolae a vorbit apoi despre planul de incheiere a constructiei noii biserici a manastirii, indemnandu-i pe toti cei implicati la a lua aminte si a programa cu seriozitate lucrarile care mai sunt de incheiat in vederea sfintirii bisericii.

Sursa:romarch.org

20 Mai 2010

Vizualizari: 373

Voteaza:

Al doilea hram al manastirii Sf. Cuvios Dimitrie cel Nou a fost praznuit duminica 16 mai 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE