Ambasadorul Ucrainei, in vizita la Patriarhia Romana

In ziua de 11 octombrie 2011, la Resedinta patriarhala, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a primit in vizita de ramas bun pe Excelenta Sa domnul Markiyan Kulyk, ambasadorul Ucrainei la Bucuresti, la incheierea misiunii diplomatice in Romania.

Domnul ambasador Markiyan Kulyk a multumit pentru audienta acordata si a mentionat faptul ca in timpul misiunii diplomatice la Bucuresti a constatat ca relatiile de prietenie si cooperare dintre cele doua State pot fi consolidate si prin cultivarea relatiilor bisericesti dintre cele doua popoare ortodoxe vecine.

In acest sens, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a subliniat importanta intensificarii cooperarii si a intaririi comuniunii dintre cele doua popoare roman si ucrainean in jurul sfintilor comuni, ca de exemplu, Sfantul Ierarh Petru Movila si Cuviosul Paisie de la Neamt (Velicicovschi). Patriarhul Romaniei a adus la cunostinta domnului ambasador ca anul acesta, 2011, la sarbatoarea Cuviosului Dimitrie cel Nou, hramul Catedralei Patriarhale (27 octombrie), o delegatie a Academiei Teologice de la Kiev, condusa de Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop Antonie de Borispol, se va afla la Bucuresti. Cu acest prilej, delegatia Academiei Teologice de la Kiev si conducerea Facultatii de Teologie Patriarhul Justinian din Bucuresti vor discuta detaliile unui protocol de cooperare, care sa includa, intre altele, schimburi de profesori si studenti intre cele doua scoli de teologie ortodoxa.In timpul intrevederii, domnul ambasador a abordat problema situatiei bisericesti din Ucraina. Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a exprimat speranta identificarii unor solutii durabile pe calea dialogului pentru refacerea unitatii Bisericii Ortodoxe din aceasta tara.

Biroul de Presa al Patriarhiei Romane

.

12 Octombrie 2011

Vizualizari: 136

Voteaza:

Ambasadorul Ucrainei, in vizita la Patriarhia Romana 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE