Aniversarea zilei de nastere a Parintelui Arhiepiscop Irineu

Momentele aniversare din viețile oamenilor oferă prilejul de comuniune și cugetare adâncă, în care ne bucurăm de împlinirea sufletească a celui de lângă noi și în care „ne socotim bine zilele vieții noastre” (Ps. 89, 14). În astfel de clipe, ne revine datoria de a ne îndrepta gândurile pline de sinceritate și de gratitudine spre cel pe care Dumnezeu l-a înscris în „Cartea vieții” (Apoc. 21, 27), luând aminte că acolo „toate se vor scrie zi de zi” (Ps. 138, 16). Această responsabilitate a vieții ne înaintează mereu spre iubire și ne face răspunzători de forma spirituală pe care o imprimăm în sufletele noastre, după cum spunea Părintele Dumitru Stăniloae.

În ziua de 2 iulie a fiecărui an, clerul bisericesc, cinul monahal și poporul dreptcredincios din Eparhia Alba Iuliei își exprimă considerația filială și prețuirea sfântă față de Arhipăstorul nostru, rânduit prin Duhul Sfânt, pentru „a păstra Biserica lui Dumnezeu, pe care a câștigat-o cu însuși sângele Său” (Fapte 20, 28). Prin râvna și conștiinciozitatea misiunii arhierești pe care și-a asumat-o cu devotament, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu veghează neîncetat și păstorește cu braț înalt „turma lui Dumnezeu dată în pază, cercetând-o, nu cu silnicie, ci cu voie bună, după Dumnezeu” (I Pt. 5, 2), pentru a o conduce pe calea mântuirii.

Festinul solemn al acestei zile îl trăim plenar în taina Sfintei Liturghii, unindu-ne inimile într-un cor de glasuri îngerești, prin care toți ne rugăm lui Dumnezeu pentru „sănătatea și mântuirea” iubitului nostru Arhiereu. Aducând Jertfa nesângeroasă a Mielului Celui înjunghiat (cf. Apoc. 5, 12), al Cărui Trup și Sânge ni se oferă prin mandatul arhieresc, purtăm în cugete pomenirea Chiriarhului nostru, cerând Stăpânului vieții să-l dăruiască sfintelor Sale Biserici „în pace, întreg, cinstit, sănătos, îndelungat în zile, drept învățând cuvântul adevărului Său”.

Privind cu recunoștință spre cerul slavei, aducem mulțumire lui Dumnezeu pentru binefacerile spirituale pe care le-a revărsat asupra noastră prin slujirea sublimă și prin rugăciunile stăruitoare ale Părintelui nostru Arhiepiscop. Dorindu-vă ani binecuvântați și arhierie îndelungată, vă încredințăm de fiasca noastră ascultare, conștienți fiind de cuvintele Sfântului Ignatie Teoforul, care încă din zorii creștinismului spunea: „Unde este episcopul, acolo să fie și mulțimea credincioșilor, după cum unde este Hristos, acolo este și Biserica”.

Întru mulți ani, Înaltpreasfințite Părinte Arhiepiscop Irineu!

Permanența Consiliului Eparhial

 

03 Iulie 2017

Vizualizari: 470

Voteaza:

Aniversarea zilei de nastere a Parintelui Arhiepiscop Irineu 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE