Arhiepiscopia Bucurestilor organizeaza examen de capacitate preoteasca

Sectorul Administrativ-bisericesc al Arhiepiscopiei Bucurestilor organizeaza, cu binecuvântarea Preafericitului Parinte Patriarh Daniel, examenul de capacitate preoteasca, in data de 16 martie, pentru licentiatii in Teologie, Sectia teologie pastorala, fii duhovnicesti ai Arhiepiscopiei Bucurestilor, in vederea candidarii pentru ocuparea prin concurs a unui post clerical vacant din cadrul eparhiei. Inscrierea candidatilor se va face la Centrul eparhial, informeaza TRINITAS TV.

„In sedinta de lucru a Permanentei Consiliului Eparhial din data de 8 februarie 2011 Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a aprobat organizarea examenului de capacitate preoteasca, sesiunea martie 2011, la care se pot inscrie tinerii teologi, absolventi ai Facultatii de Teologie Ortodoxa din Bucuresti care doresc sa se titularizeze pe unul dintre posturile clericale vacante. Cei care doresc sa se inscrie trebuie sa fie fii duhovnicesti ai Arhiepiscopiei Bucurestilor si au posibilitatea ca in perioada 10 februarie-5 martie sa-si depuna dosarul la Centrul Eparhial in vederea inscrierii la acest examen”, a spus Arhim. Veniamin Goreanu, consilier administrativ al Arhiepiscopiei Bucurestilor.

Pe 9 martie candidatii vor sustine examenul psihologic, urmând ca in data de 16 martie cei admisi sa sustina examenul propriu-zis.

„Examenul este format din doua probe. O proba scrisa care va avea loc in data de 16 martie la Facultatea de Teologie Ortodoxa, la ora 09:00, si o proba orala care va incepe dupa afisarea rezultatelor la proba scrisa, in care toti cei care vor promova examenul scris vor putea sa-si arate aptitudinile si cunostintele liturgice, pastorale, de drept canonic si altele care le sunt necesare in activitatea pe care urmeaza sa o desfasoare”, dupa cum a declarat pentru Radio TRINITAS pr. arhim. Veniamin Goreanu, consilier administrativ al Arhiepiscopiei Bucurestilor.

Mai multe detalii despre examenul de capacitate preoteasca se pot obtine de la avizierul Arhiepiscopiei Bucurestilor.

Sursa: basilica.ro

03 Martie 2011

Vizualizari: 530

Voteaza:

Arhiepiscopia Bucurestilor organizeaza examen de capacitate preoteasca 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE