Arhiepiscopia Clujului in sprijinul sinistratilor din judetul Galati

Arhiepiscopia Vadului, Feleacului si Clujului vine in sprijinul persoanele sinistrate din judetul Galati. Din initiativa Inaltpreasfintitului Arhiepiscop si Mitropolit Andrei se realizeaza in aceasta perioada o colecta pentru persoanele ce si-au pierdut locuintele in urma puternicei viituri, ce a avut loc in judetul Galati, in noaptea din 11 spre 12 septembrie. Ierarhul a transmis tuturor protopopiatelor din eparhie o circulara, prin care i-a indemnat atat pe preoti, cat si pe credinciosi sa fie solidari cu persoanele sinistrate si sa dea dovada de dragoste crestina.

Pentru a veni in sprijinul familiilor nevoiase din judetul Galati, in duminicile din 15 si 23 septembrie se realizeaza o colecta in bani la toate parohiile si manastirile de pe raza Arhiepiscopiei. Consilierul misionar-social al Arhiepiscopiei Clujului, Liciniu Campean, a declarat ca banii adunati vor fi depusi la protopopiate, iar apoi vor fi trimisi in contul deschis pentru sinistrati al Centrului Eparhial pana la data de 27 septembrie, urmand ca de aici sa fie transferati familiilor sinistrate din judetul Galati.

Bilantul inundatiilor din judetul Galati

Peste 6.000 de persoane au fost evacuate si aproape 1.800 de case au fost afectate de inundatiile produse in ultimele zile in judetul Galati. Bilantul a fost prezentat de reprezentantii Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, conform Mediafax. Potrivit acestui bilant al inundatiilor puternice produse in ultimele zile in judetul Galati, peste 39 de localitati au fost afectate, iar noua persoane si-au pierdut viata in urma viiturilor. Acelasi raport arata ca 11 drumuri judetene si 460 de poduri si podete au fost afectate de inundatii, iar 3 mii de hectare de teren agricol au fost inundate.

Sursa: radiorenasterea.ro

.

18 Septembrie 2013

Vizualizari: 666

Voteaza:

Arhiepiscopia Clujului in sprijinul sinistratilor din judetul Galati 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE