Arhiepiscopia Ramnicului si-a desemnat reprezentantul la faza finala a Concursul de oratorie 'Crezul meu'

Joi, 06 mai 2010, in prezenta Inaltpreasfintitului Parinte Gherasim, Arhiepiscopul Ramnicului si a Preasfintitului Parinte Emilian Lovisteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Ramnicului, in Sala de Conferinte a Complexului Cultural-Religios „Sfantul Antim Ivireanul” din incinta Centrului Eparhial, incepand cu orele 17,00, s-a desfasurat sub coordonarea Biroului pentru catehizarea tineretului, etapa eparhiala a Concursului national de retorica „Crezul meu”.

La aceasta etapa au participat castigatorii etapei de la nivelul fiecarui protopopiat. Cei 3 elevi de gimnaziu au alcatuit un eseu cu tema „Crezul meu”, expunand modul de intelegere al marturisirii de credinta pe care si-au insusit-o si cum o marturisesc la fiecare Sfanta Liturghie.

In deschidere, Corala "Canticum" a Seminarului Teologic “Sfantul Nicolae” din Rm Valcea, sub bagheta domnului dirijor prof. Gelu Stratulat, a sustinut un scurt recital coral.

Dupa analizarea lucrarilor si a prestatiei oratorice a tinerilor concurenti, comisia a stabilit clasamentul final al acestei competitii la nivelul Arhiepiscopiei Ramnicului. Castigatoarea concursului a fost eleva Bunea Cristina, clasa a VIII-a (Parohia Fedelesoiu), care va participa la etapa finala, la nivelul Patriarhiei Romane, in zilele de 20-21 mai. In cadrul manifestarii de astazi, fiecare copil si-a sustinut lucrarea in fata unui juriu alcatuit din parinti profesori, la final primind diplome si premii din partea Inaltpreasfintitului Parinte Gherasim, Arhiepiscopul Ramnicului.

Lucrarile prezentate s-au dovedit a fi pline de imaginatie si originalitate, fiind rostite de catre elevi cu expresivitate si cursivitate. Evenimentul s-a incheiat cu rostirea Simbolului credintei de catre toti cei prezenti.

Pe langa concursul de oratorie, in cadrul evenimentului, au mai fost invitati sa participe si alti elevi de la scolile din municipiu care au prezentat tema „Crezul meu”, in format electronic, primind si acestia diplome si premii in functie de calitatea si mesajul prezentarii.

Faza nationala a concursului se va desfasura in Catedrala Patriarhala in prezenta Preafericitului Parinte Patriarh Daniel in data de 21 mai, iar cei mai buni elevi la nivel de eparhie, participanti la concursul “Crezul meu”, vor primi din partea Parintelui Patriarh Daniel distinctia „Sfintii Imparati Constantin si Elena”.

Sursa: arhiram.ro

07 Mai 2010

Vizualizari: 339

Voteaza:

Arhiepiscopia Ramnicului si-a desemnat reprezentantul la faza finala a Concursul de oratorie 'Crezul meu' 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE