Arhiepiscopia Timisoarei va fi reprezentata de 95 de tineri la Cluj-Napoca

95 de tineri de la mai multe parohii timișorene vor participa la întâlnirea tinerilor ortodocși din Europa, ce va aeva loc la Cluj-Napoca în perioada 4-7 septembrie a.c. Din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului, delegația Arhiepiscopiei Timișoarei va fi condusă de către Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar eparhial.

Sub sloganul “Tineri ortodocși, împreună pentru viitorul Europei!”, un număr impresionant de tineri din eparhiile Patriarhiei Române, atât din țară cât și din străinătate, alături de tineri ortodocși din mai multe țări ortodoxe, vor fi prezenți în perioada următoare la Cluj-Napoca, oraș desemnat drept “Capitală europeană a tineretului” pentru anul 2015. Întâlnirea este organizată de Asociaţia Tinerilor Creştini Ortodocşi Cluj, în parteneriat cu Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului. “Evenimentul va fi o premieră pentru întreaga lume ortodoxă, fiind aşteptaţi să participe peste 6000 de tineri din ţară, din Republica Moldova, din diaspora românească, dar şi din ţări precum: Rusia, Grecia, Ucraina, Bulgaria, Serbia, Polonia, Cehia şi Slovacia, Finlanda, Albania, Cipru, Georgia, Siria, Iordania şi Palestina. Acest eveniment se înscrie în calendarul principalelor manifestări din cadrul proiectului Cluj – Capitala Europeană a Tineretului 2015 şi vine să arate grija Bisericii pentru educaţia şi viitorul tinerilor, dar şi să ofere Ortodoxiei româneşti oportunitatea de a-şi afirma deschiderea europeană şi ecumenică. Pentru a sublinia şi mai mult dimensiunea europeană a acestei întâlniri, tema propusă va fi «Tinerii ortodocşi împreună pentru viitorul Europei», având convingerea că acest eveniment şi Clujul pot fi dătătoare de ton nu doar în Biserica noastră, ci în întreaga lume ortodoxă europeană”, precizează într-un comunicat organizatorii evenimentului.

95 de tineri timișoreni participanți
Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Ioan al Banatului, Arhiepicopia Timișoarei va fi reprezentată de 95 de tineri din 6 parohii timișorene, respectiv “Nașterea Maicii Domnului”-Iosefin, “Sfinții Apostoli Petru și Pavel”- Fratelia, “Pogorârea Sfântului Duh”- Dacia, “Sfinții Apostoli Petru și Pavel”-Viile Fabric, “Buna-vestire”-Zona Pârvan și “Pogorârea Sfântului Duh”- Fabric Vest. Aceștia vro fi însoțiți de către Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul, pr. Marius Ioana, pr. Alexandru Ranca, pr. Florin Filip, diac. Marius Rumega și diac. Florin Băran.

Activități, conferințe și workshop-uri pentru participanți
Deschiderea oficială a manifestării va avea loc vineri, 4 septembrie, de la ora 18:30 în fața Catedralei mitropolitane din Cluj-Napoca, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Andrei al Clujului. De asemenea, vor fi prezenți mai mulți invitați din țară și din străinătae, precum și numeroase oficialități. Programul celor patru zile va cuprinde numeroase activități, conferințe, vizite la obiective culturale și religioase importante din zonă și workshop-uri tematice, toate începute și încheiate cu rugăciune la Catedrala mitropolitană, aici, slujbele fiind săvârșite bilingv (română și engleză). De asemenea, vor fi organizate și concerte de muzică ușoară, populară și folk, dar și evenimente în cadrul cărora vor avea loc prezentarea tradiţiilor specifice ale fiecărei ţări ortodoxe participante. Totodată, vor vea loc și parade ale costumelor populare, mini concerte de muzică populară şi dansuri, concursuri cu participare liberă: sloganul ortodox pentru anul 2020, ortodoxia mea în 2050, citate, exerciţii de înţelepciune, participarea cu chitară, instrumente. Un moment important al programului îl constituie conferința susținută de către părintele Zaharia Zaharou de la Essex în data de 5 septembrie, dar și Sfânta Liturghie solemnă oficiată duminică, 6 septembrie, pe platoul din fața Catedralei mitropolitane din piața Avram Iancu, de către un sobor de arhierei, în prezența tuturor participanților.

Sursa: mitropolia-banatului.ro

Pe aceeaşi temă

24 August 2015

Vizualizari: 120

Voteaza:

Arhiepiscopia Timisoarei va fi reprezentata de 95 de tineri la Cluj-Napoca 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

Arhiepiscopia Timisoarei

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE