Arhiepiscopul Eftimie al Romanului si Bacaului, sarbatorit la varsta de 99 de ani

Sambata, 9 noiembrie, IPS Arhiepiscop Eftimie al Romanului si Bacaului a fost serbat la implinirea varstei de 99 de ani. Asa cum este traditia pentru asemenea evenimente, in catedrala arhiepiscopala „Sf. Cuv.

Parascheva” din Roman a fost oficiata Sfanta Liturghie, in cadrul careia s-au facut rugaciuni speciale de multumire lui Dumnezeu pentru binefacerile revarsate asupra Intaistatatorului Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului, unul dintre cei mai varstnici ierarhi in functie din Biserica Ortodoxa.

In dupa-amiaza zilei de vineri, Preasfintitul Ioachim Bacauanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului, care prin hotarirea Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane coordoneaza activitatea Eparhiei din anul 2008, s-a deplasat la Palatul Arhiepiscopal impreuna cu membri ai Permanentei Eparhiale, slujitorii de la Catedrala Arhiepiscopala si angajatii Centrului Eparhial, unde l-a felicitat pe IPS Eftimie, multumindu-i pe aceasta cale ierarhului pentru realizarile din cele peste patru decenii de slujire arhiereasca pe scaunul de la Roman.

La randul sau, venerabilul ierarh i-a binecuvantat pe toti cei prezenti la momentul aniversar.

Sursa: epr.ro

.

11 Noiembrie 2013

Vizualizari: 118

Voteaza:

Arhiepiscopul Eftimie al Romanului si Bacaului, sarbatorit la varsta de 99 de ani 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE