Arhiepiscopul Ortodox Roman al celor doua Americi a vizitat Facultatea de Teologie Ortodoxa din New York

Înaltpreasfințitul Părinte Nicolae, Arhiepiscopul Ortodox Român al celor două Americi, a vizitat luni, 05 octombrie 2015, Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Vladimir” din New York. Cu această ocazie, Înaltpreasfinția Sa s-a întâlnit cu președintele facultății, Părintele Chad Hatfield și cu Părintele Arhidiacon Joseph Matusiak, directorul Comisiei de Admitere, cu care a discutat despre activitatea studenților români din cadrul facultății și despre viitorul colaborării dintre St. Vladimir’s Seminary și Arhiepiscopia Ortodoxă Română din cele două Americi.

„Ne mândrim cu activitatea studenților români de la St. Vladimir’s Seminary și contăm pe ei ca și viitori slujitori în parohiile Arhiepiscopiei noastre”, a declarat Înaltpreasfințitul Părinte Nicolae la finalul discuțiilor.Pr. Chad Hatfield, Președintele așezământului teologic american a subliniat faptul că „relația și colaborarea dintre Arhiepiscopia Ortodoxă Română și St. Vladimir’s Seminary are scopul de a familiariza studenții români cu realitățile societății americane și de a-i pregăti pe aceștia pentru a sluji în parohiile Arhiepiscopiei Ortodoxe Române din cele două Americi. Acest lucru a fost reconfirmat astăzi în întâlnirea pe care am avut-o cu Înaltpreasfințitul Părinte Nicolae. Aș vrea să subliniez faptul că educația viitorilor preoți ce vor sluji în cadrul Arhiepiscopiei Ortodoxe Române din cele două Americi nu reprezintă un efort, ci o investiție în viitorul acesteia”.

Vizita Înaltpreasfințitului Părinte Nicolae a avut loc la câteva zile după ce, în Capela „Sfinții Trei Ierarhi”, Sfânta Liturghie a fost săvârșită în limba română pentru prima dată de la fondarea facultății.

Alexandru M. Popovici
Sursa: romarch.org

.

07 Octombrie 2015

Vizualizari: 93

Voteaza:

Arhiepiscopul Ortodox Roman al celor doua Americi a vizitat Facultatea de Teologie Ortodoxa din New York 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE