Arhiereasca binecuvantare pentru inscrierea la facultate

Luni, 15 iulie, la Centrul Eparhial al Dunarii de Jos a avut loc ceremonia de acordare a binecuvantarii chiriarhale, pentru candidatii la examenul de admitere pentru diverse specializari, din cadrul Facultatilor de Teologie din cuprinsul Patriarhiei Romane.

Cei 45 de tineri au participat, mai întai, la Sfanta Liturghie, in Catedrala Arhiepiscopala din Galati.

Apoi, in sala "Episcop Chesarie Paunescu”, Chiriarhul Dunarii de Jos, Inaltpresfintitul Parinte Casian Craciun a convorbit duhovniceste cu tinerii candidati.

Prezenta si cuvantul de folos ale Inaltpreasfintiei Sale au transformat procedura administrativa, statutara si regulamentara, de acordare a binecuvantarii chiriarhale, într-o adevarata sarbatoare duhovniceasca, prin care s-a marcat finalizarea unei etape din viata absolventilor si aspiratia spre o alta, cea a studiilor universitare - la fel de importanta în cresterea, instruirea si formarea viitorilor slujitori ai Bisericii.

Intre optiunile candidatilor, se remarca specializarile "Teologie Pastorala”, "Teologie Arta Sacra” si "Teologie Didactica”, de la Facultatile de Teologie din Bucuresti, Iasi, Sibiu si Galati.

Sursa: edj.ro

.
Pe aceeaşi temă

17 Iulie 2013

Vizualizari: 220

Voteaza:

Arhiereasca binecuvantare pentru inscrierea la facultate 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE