Asezamant social-filantropic inchinat Sfintilor Brancoveni

In Duminica a IV-a dupa Rusalii, Preasfintitul Parinte Ioachim Bacauanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului, a fost prezent in mijlocul credinciosilor din parohia Leontinesti, satul Dianca, comuna Ardeoani, protopopiatul Moinesti.

In contextul declararii anului 2014 ca An Comemorativ al Sfintilor Martiri Brancoveni, Preasfintia Sa a oficiat slujba de sfintire a asezamantului social-filantropic inchinat ”Sfintilor Martiri Brancoveni” din aceasta parohie.

Desi satul Dianca este una dintre cele mai mici si mai precare localitati din cuprinsul Eparhiei Romanului, avand doar 20 de case, s-a reusit sa se inalte aici un nou asezamant inchinat celor nevoiasi. Asezamantul se afla in curtea lacasului de cult, fiind ridicat incepand cu anul 2010, sub coordonarea preotului Sorin Nicolae Barzu, de catre credinciosii si autoritatile locale si cu sprijinul deosebit al Preasfintitului Parinte Ioachim Bacauanul. Acesta va constitui inca un centru de mare importanta pe langa celelalte asezaminte caritabile existente pe cuprinsul eparhiei, in cadrul Sectorului de asistenta sociala si filantropie crestina. Dupa sfintira asezamantului, s-a oficiat Sfanta Liturghie arhiereasca, la care au participat alaturi de ierarh, preotul Costel Mares, protopop de Moinesti, impreuna cu un sobor de preoti si diaconi, precum si numerosi credinciosi. In cuvantul de invatatura rostit cu acest prilej, Preasfintia Sa a explicat celor prezenti importanta functionarii unui asezamant social intr-o comunitate crestina, rolul si vocatia social-filantropica a Bisericii, dar si semnificatia duhovniceasca a evangheliei din aceasta duminica.

La final, pentru deosebitele lucrari pe care le-au realizat, atat preotului paroh, cat si persoanelor care au avut o contributie insemnata in desavarsirea acestora, li s-a inmanat Distinctia de vrednicie din partea ierarhului.

Sursa: epr.ro

.
Pe aceeaşi temă

08 Iulie 2014

Vizualizari: 551

Voteaza:

Asezamant social-filantropic inchinat Sfintilor Brancoveni 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE