Asezamantul-clopotnita din Parohia Handresti, sfintit de IPS Mitropolit Teofan

Aşezământul - clopotniță din Parohia Hândrești va avea ca hram sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva. Slujba de sfinţire prin stropire cu apă sfinţită şi prin ungere cu untdelemn sfinţit a fost oficiată de IPS Mitropolit Teofan, alături de un sobor de preoţi şi diaconi, din care au făcut parte şi pr. prof. univ. dr.

Ion Vicovan, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Iași și consilier pentru învăţământ universitar în cadrul Arhiepiscopiei Iaşilor, arhim. Nicodim Petre, consilier în cadrul Sectorului de misiune, statistică şi prognoză pastorală al Arhiepiscopiei Iaşilor, pr. Pavel Postolachi, protoiereul Protopopiatului Pașcani.

După alocuțiunile rostite de părintele mitropolit și de părintele protopop, pr. paroh Dan Turcu a primit din partea Înaltpreasfințitului Părinte Teofan „Crucea Moldavă pentru clerici”, cea mai mare distincţie a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei. La final, toţi binefăcătorii care au ajutat la ridicarea aşezământului, inclusiv domnul Dan Frunză, fiu al satului, şi domnul Costel Crâşmaruc, meşter, au primit diplome de vrednicie, iar toți cei prezenți au primit câte o icoană de lemn din partea parohiei.

Înainte de a părăsi localitatea Hândrești, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei a vizitat muzeul parohial, în care sunt expuse veşminte vechi, obiecte și cărţi liturgice, etc.

Sursa: doxologia.ro

.

27 Iulie 2016

Vizualizari: 158

Voteaza:

Asezamantul-clopotnita din Parohia Handresti, sfintit de IPS Mitropolit Teofan 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

Parohia Handresti

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE