Asezamantul social 'Sfanta Filofteia' din Silivas isi cinsteste astazi ocrotitoarea

Asezamantul social 'Sfanta Filofteia' din Silivas isi cinsteste astazi, 7 decembrie, ocrotitoarea si aniverseaza 10 ani de activitate. Angajatii asezamantului au pregatit cu acest prilej un program de manifestari pentru a aduce multumire Lui Dumnezeu si Sfintei Filofteia.

Programul a debutat cu oficierea Sfintei Liturghii in Biserica parohiala din Silivas si a continuat la sediul asezamantului cu o slujba de binecuvantare a lucrarilor realizate in ultima perioada. A fost vernisata apoi o expoziţie foto care prezinta activitatea asezamantului din cei zece ani de existenta iar copiii din cadrul centrului educational au pregatit un program artistic de sarbatori cu colinde si poezii. La final, toti cei prezenţi au participat la o masa festiva iar copiii au primit cadouri.

'Prin acest eveniment am dorit sa aducem multumire lui Dumnezeu si Sfintei Filofteia pentru ocrotirea si ajutorul pe care ni L-au daruit intotdeauna. La acest eveniment frumos ne-am bucurat de prezenta celor care au legaturi cu asezamantul nostru si care ne-au sprijinit activitatea de-a lungul timpului' a precizat parintele coordonator, Vladimir Beregoi.

La momentul aniversar au participat parintele Nicolae Ignat, consilierul social misionar al Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei si presedintele Asociatiei Filantropia Ortodoxa Alba Iulia, Sorin Bumb administratorul judetului Alba, Sorin Chirila directorul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Alba si primarul comunei Hoparta.

Asezamantul social Sfanta Filofteia din Silivas functioneaza in cadrul retelei sociale a Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei. Acesta are doua module: un serviciu socio - medical de ingrijire la domiciliu pentru persoane varstnice cu 50 de beneficiari din comuna Hoparta (satele Vama Seaca, Silivas, Spalnaca si Hoparta) si un centru educational pentru 25 de copii. Copiii primesc o masa calda, rechizite, burse sociale, sprijin in efectuarea temelor si participa la activitati de dezvoltare a personalitatii si autonomiei, pentru prevenirea abandonului scolar.

Centrul functioneaza in cadrul proiectului 'Retea interregionala de centre educationale' derulat de Asociatia Filantropia Ortodoxa Alba Iulia si cofinantat prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Sursa: reintregirea.ro

07 Decembrie 2013

Vizualizari: 246

Voteaza:

Asezamantul social 'Sfanta Filofteia' din Silivas isi cinsteste astazi ocrotitoarea 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE