Asociatia 'Christiana' sprijina peste 40 de copii, pentru a putea merge la scoala

Peste 40 de copii aflaţi în risc de abandon şcolar din Municipiul Cluj-Napoca sunt ajutați să își continue studiile. Elevii primesc lunar burse școlare în valoare de 50 sau 100 Ron în funcție de necesități, prin contribuția unor persoane, precum și a unor firme și asociații din țară și străinătate. În această sumă ei primesc rechizite școlare, îmbrăcăminte și încălțăminte, pachete cu alimente, meditaţii și le este decontat transportul. Programul este derulat pentru al patrulea an consecutiv de Centrul de Servicii Sociale „Sfântul Vasile cel Mare” al Asociației „Christiana”, din cadrul Arhiepiscopiei Clujului și se adresează elevilor din clasele I-XII.

„Noi, de-a lungul timpului am întâlnit mulți copii care mergeau la școală de zi dar care aveau nevoie de susținere mai mare din partea unor persoane, deoarece sunt copii pe care familia nu îi poate ajuta sau îi poate ajuta foarte puțin.

Noi am identificat acești copii, iar ideea proiectului a venit de la doamna Cornelia Neculau care a găsit și primii finanțatori ai proiectului. Proiectul a luat naștere în luna septembrie a anului 2011. În acel moment erau susținuți 10 copii, iar acum sprijinim 41 de copii în cadrul proiectului”, a declarat părintele Claudiu Precup, directorul Asociației „Christiana”.

Pentru a-și păstra bursa elevii trebuie să frecventeze școala, să obțină rezultate bune la învățătură și să nu aibă nota scăzută la purtare.

Autor: Alexandra Andereș

Sursa: radiorenasterea.ro

.

26 Septembrie 2014

Vizualizari: 148

Voteaza:

Asociatia 'Christiana' sprijina peste 40 de copii, pentru a putea merge la scoala 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

Asociatia Christiana

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE