Asociatia 'Sf. Voievod Stefan cel Mare - Harja' si-a premiat voluntarii

Finalul anului scolar a reprezentat si momentul recunostintei fata de toti voluntarii Asociatiei „Sf. Voievod Stefan cel Mare – Harja ”, membra a Federatiei ”Filantropia” a Patriarhiei Romane.

In cadrul festivitatii de premiere, elevi si profesori de la trei colegii nationale din Onesti au fost remarcati pentru implicarea deosebita in activitatile de voluntariat din cadrul centrelor sociale ale asociatiei din Harja. Centrul de tineret si voluntariat ”Sf. Filofteia” de la Colegiul National „Grigore Moisil” (coordonator prof. Constantin Jupenschi), Centrul de tineret si voluntariat ”Sf. Dumitru Izvoratorul de Mir” de la Colegiul National ”Dimitrie Cantemir” (coordonator prof. pr. Petrica Cautis si prof. Ion Pricope), Centrul de tineret si voluntariat ”Sf. Trei Ierarhi” de la Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi (coordonator dir. adj. Oana Zaharia) sunt cele trei organizatii de tineret si voluntariat ale Asociatiei „Sf. Voievod Stefan cel Mare – Harja”, in parteneriat cu institutiile de invatamant preuniversitar mai sus amintite. 38 de cadre didactice si 212 tineri au fost evidentiati pentru implicarea deosebita pe tot parcursul anului scolar incheiat. Activitatile derulate in cadrul Centrului rezidential pentru persoane varstnice, al Centrului de zi pentru copiii aflati in dificultate, al Centrelor de creatie, arta si traditie si la Ferma de animale au fost inedite datorita faptului ca, spre deosebire de relatia clasica dintre elev si profesor, la toate activitatile de voluntariat ale asociatiei, cadrele didactice si elevii au facut echipe de lucru ce au activat impreuna, fara diferente de statut, in folosul beneficiarilor acestor centre.

Aprecieri deosebite se cuvin atat directorilor acestor institutii, care au accesibilizat parteneriatul viu dintre Biserica si Scoala, cat si coordonatorilor centrelor din cadrul institutiilor de invatamant.

Diplomele de voluntariat au fost inmanate tuturor voluntarilor de catre presedintele asociatiei, preotul Ilarion Mata, si ele sunt expresia recunostintei fata de implicarea cu devotament a tuturor in a face viata mai frumoasa celor ce sunt in suferinta, lipsuri si grele incercari.

”Arhiepiscopia Romanului si Bacaului, prin purtarea de grija a Preasfintitului Parinte Episcop Ioachim Bacaunanul, a valorificat si apreciat potentialul tinerilor, a investit in relatia cu institutiile de invatamant si a intensificat activitatile de voluntariat in toate centrele sociale de pe cuprinsul eparhiei, voluntarii devenind partenerii nostri de mare pret in oferirea serviciilor social – filantropice” a declarat presedintele asociatiei, parintele Ilarion Mata.

Sursa: epr.ro

.

08 Iulie 2014

Vizualizari: 174

Voteaza:

Asociatia 'Sf. Voievod Stefan cel Mare - Harja' si-a premiat voluntarii 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE