Asociatia Vasiliada, 13 ani de activitate social – filantropica

Asociatia Vasiliada sarbatoreste in aceasta luna 13 ani de activitate social – filantropica in Sud – Vestul Romaniei. Infiintata in data de 14 iunie 2001, la initiativa Arhiepiscopiei Craiovei, Asociatia Vasiliada a devenit in cei 13 ani de activitate una dintre cele mai reprezentative organizatii caritabile din Oltenia.

Misiunea Asociatiei Vasiliada, de a oferi servicii sociale persoanelor aflate in dificultate, avand la baza dragostea fata de semeni, a prins contur prin intermediul numeroaselor proiecte sociale care au avut in vedere sprijinirea copiilor cu risc de abandon scolar, tinerilor postinstitutionalizati, tinerilor cu dizabilitati, persoanelor varstnice si a celor fara adapost, somerilor si persoanelor inactive pe piata muncii.

“Asociatia Vasiliada a lucrat prin membrii ei, in cei 13 ani de activitate, numeroase programe sociale, prin care a reusit sa pastreze ca element definitoriu – slujirea aproapelui, dupa cuvantul Domnului: “Sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti”. Din acest punct de vedere, in serviciile sociale oferite tuturor oamenilor se vede sentimentul dragostei si al responsabilitatii crestine.

Ca atare, Vasiliada Sfantului Vasile cel Mare traieste si astazi, prin Asociatia noastra, in duhul temerii de Dumnezeu si al slujirii aproapelui, nedezicandu-se intru nimic de menirea ei, ajutorarea persoanelor si comunitatilor in dificultate, pentru slava lui Dumnezeu si mantuirea tuturor” , a subliniat IPS Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei, Mitropolitul Olteniei si Presedintele de onoare al Asociatiei Vasiliada.

In ultimul an, activitatea Asociatiei Vasiliada poate fi rezumata in cifre astfel: 2954 persoane ajutate in Dolj, Gorj si Mehedinti, 7 asezaminte sociale, 5 proiecte sociale, 31 angajati, 81 voluntari.

„Cei 13 ani de activitate au reprezentat pentru intreaga echipa a Asociatiei Vasiliada – asistenti sociali, psihologi, educatori, preoti, consilieri de orientare profesionala, prilejul de a se intalni cu o lume pe care au ajuns sa o cunoasca foarte bine: copii aflati in dificultate, persoane fara adapost, batrani care traiesc in saracie si singuratate, tineri cu dizabilitati, care se lupta zilnic cu suferinta provocata de ignoranta celor din jur sau persoane care vor sa munceasca, dar nu au unde. Nu stim daca numarul total de persoane sprijinite de Vasiliada in cei 13 ani de activitate este suficient fata de nevoile sociale din regiune. Stim doar ca numarul total de beneficiari reprezinta tot atatea chipuri de oameni, carora colegii mei le-au putut oferi, prin servicii sociale si educative, raspuns bun la nevoile lor”, a precizat Pr. Adrian Stanulica, Presedintele Asociatiei Vasiliada, referindu-se la impactul activitatilor desfasurate de Asociatia Vasiliada.

In cei 13 ani de activitate, Asociatia Vasiliada s-a bucurat si de sprijinul a numeroase personalitati precum: Baroneasa Emma Nicholson de Winterbourne, Paula Seling, Felicia Filip, Liana Stanciu, Cristian Tabara, Cristian Mihailescu, Ducu Bertzi, Diana Tugui, dar si de sustinerea a numerosi parteneri care au crezut in Asociatia Vasiliada si s-au alaturat misiunii sale filantropice.

La implinirea celor 13 ani de activitate, echipa Asociatiei Vasiliada multumeste tuturor acelora care au vazut in Vasiliada locul unde pot sa infaptuiasca binele, ca expresie a iubirii aproapelui.

Gabriela Popescu
Sursa: mitropoliaolteniei.ro

.

18 Iunie 2014

Vizualizari: 261

Voteaza:

Asociatia Vasiliada, 13 ani de activitate social – filantropica 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

asociatia vasiliada

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE