Astazi incepe sesiunea de vara a lucrarilor Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane


Astazi incepe sesiunea de vara a lucrarilor Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane

 

Astazi, 8 iulie 2008, incepe sesiunea de vara a lucrarilor Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane. Desfasurata in zilele de 8 si 9 iulie, sedinta de lucru va debuta cu oficierea Sfintei Liturghii in paraclisul Resedintei Patriarhale si a Tedeumului pentru deschiderea lucrarilor Sfantului Sinod. Sedinta va fi deschisa de Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane si presedintele Sfantului Sinod.

Preasfintitul Vincentiu Ploiesteanul, episcop vicar patriarhal, a declarat, pentru Trinitas TV, ca principala tema a discutiilor de marti va fi alegea unui nou mitropolit al Olteniei, urmata de desfasurarea lucrarilor comisiilor speciale.

Miercuri, 9 iulie, se va desfasura sedinta in plen a Sfantului Sinod, in care se vor discuta aspecte ale vietii bisericesti de pe cuprinsul Patriarhiei Romane.Preasfintitul Vincentiu Ploiesteanul a mentionat printre acestea realizarea Fondului Central Misionar, colectat in Duminica Ortodoxiei pe tot cuprinsul Patriarhiei Romane, care este destinat sprijinirii activitatii misionare a Bisericii Ortodoxe Romane. De asemenea, se va lua in discutie problema parohiilor sarace si activitatea social-caritativa a Bisericii.

Sfantul Sinod se intruneste anual in cel putin doua sedinte de lucru in perioadele de primavara si toamna, iar in sedinte extraordinare, ori de cate ori este nevoie.

 

Sursa: basilica.ro

.

07 Iulie 2008

Vizualizari: 386

Voteaza:

Astazi incepe sesiunea de vara a lucrarilor Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE