Astazi, Prea Sfintitul Sebastian Ilfoveanul isi serbeaza onomastica


Prea Sfintitul Sebastian Ilfoveanul s-a nascut in anul 1966 in orasul Moreni, primind la botez numele de Sorin Petrica. Intre anii 1973 - 1981 a urmat scoala primara si gimnaziul in satul Minieri (Prahova) si apoi doi ani la Liceul Economic din Ploiesti. Intre anii 1983 - 1988 a frecventat cursurile Seminarului Teologic de la Manastirea Neamt, iar in anul absolvirii a fost tuns in monahism si hirotonit ierodiacon pe seama Schitului Crasna (Prahova). A urmat apoi cursurile Facultatii de Teologie din Bucuresti, iar in perioada 1992 - 1997 cele de doctorat la Facultatea de Teologie din Tesalonic (Grecia), luandu-si titlul de doctor in Teologie Liturgica cu tema: "Teologia liturgica romaneasca in sec. al XX-lea".

In anul 1996 a fost hirotonit ieromonah si vreme de trei ani a fost staret la Crasna. In perioada 1997 - 2001 a indeplinit si ascultarea de exarh al manastirilor din Arhiepiscopia Bucurestilor. La propunerea Prea Fericitului Parinte Patriarh Teoctist, in sedinta Sfantului Sinod din februarie 2001 a fost ales Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor cu titlul de Ilfoveanul. P.S. Sebastian Ilfoveanul a publicat mai multe studii printre care: Laude bisericesti proprii monahilor si laude bisericesti specifice mirenilor, Comentariu la Canonul cel Mare al Sf. Andrei Criteanu, Ganduri despre suferinta, dar si o serie de articole si reportaje cu caracter comemorativ in periodicele "Vestitorul Ortodoxiei" si "Biserica Ortodoxa Romana". De asemenea, a reprezentat Biserica Ortodoxa Romana la diferite reuniuni si simpozioane, prezentand comunicari si mesaje oficiale.

 

Cu prilejul zilei numelui, uram Prea Sfintitul Sebastian Ilfoveanul, "Intru multi si fericiti ani Prea Sfintite Stapane !"

 

 

 

 

.

17 Decembrie 2006

Vizualizari: 3533

Voteaza:

Astazi, Prea Sfintitul Sebastian Ilfoveanul isi serbeaza onomastica 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE