Ateii italieni din Genova vor lipi in autobuze afise despre inexistenta divinitatii


Ateii italieni din Genova vor lipi in autobuze afise despre inexistenta divinitatii

 

Ateii italieni au anuntat ca vor face, pe 4 februarie, in orasul Genova, o campanie in care sa sustina ca Dumnezeu nu exista, prin mesaje pe afise ce vor fi lipite in doua autobuze, anunta AFP.

 

Campania este organizata de Uniunea Ateilor si Agnosticilor Rationalisti, care va scrie pe afise mesajul "Vestea proasa este ca Dumnezeu nu exista, vestea buna este ca nici nu avem nevoie de El". Actiunea se va desfasura in Genova deoarece acesta este orasul unde isi desfasoara activitatea cardinalul Angelo Bagnasco - seful puternicii Conferinte episcopale din Peninsula.

 

Biserica afirma ca aceasta campanie este o provocare. "Exista modalitati de exprimare care sustin dialogul si modalitati care hranesc intoleranta.

Opozitia directa este o forma de intoleranta", a comentat parintele Gianfranco Calabrese.

 

Motivul organizarii acestei campanii este ca arhiepiscopia din Genova nu a fost de acord cu organizarea unei parade a homosexualilor in oras, pentru ca acestia isi alesesera sa petreaca in aceeasi zi in care catolicii sarbatoresc Corpus Domini. Ateii argumenteaza si prin numeroase interventii ale cardinalului Bagnasco impotriva recunoasterii casatoriei intre homosexuali si a nasterii asistate.

 

Campanii de acelasi fel au fost lansate, luna aceasta, de ateii din Londra si Barcelona.

 

reporter Ana Barbu

editor Valentin Anghel

 

Sursa: newsin.ro

.

12 Ianuarie 2009

Vizualizari: 306

Voteaza:

Ateii italieni din Genova vor lipi in autobuze afise despre inexistenta divinitatii 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE