Au fost desemnati candidatii pentru scaunul vacant al Episcopiei Oradiei

 

Astazi, in cadrul sedintei Sf. Sinod, potrivit Regulamentului pentru alegerea clerului superior, membrii Sf. Sinod au desemnat, prin vot secret, pe cei trei candidatii pentru postul vacant de episcop al Episcopiei Ortodoxe Romane a Oradiei, Bihorului si Salajului. Cei trei candidati sunt: PS Sofronie, episcopul romanilor din Ungaria, PS Petroniu Salajanul, arhiereu-vicar al Episcopiei Oradiei si PS Vincentiu Ploiesteanul, episcop vicar-patriarhal.

In aceasta dupa-amiaza, incepand cu ora 16.

30, la Palatul Patriarhiei, se va intruni Colegiul Electoral Bisericesc pentru alegerea episcopului titular in scaunul vacant al Episcopiei Ortodoxe Romane a Oradiei, Bihorului si Salajului, tot prin vot secret.

In continuare va prezentam o scurta biografie a celor trei candidati in ordinea propusa de Sfantul Sinod:

PS SOFRONIE s-a nascut la 03 noiembrie 1967 la Arad. Este licentiat al facultatilor de medicina si de teologie. Intre 1994 - 1995 a facut un stagiu de pregatire la Manastirea ortodoxa Sf.Ioan Botezatorul din Essex, Anglia; intre 1995-1998 a fost inspector pe probleme de asistenta sociala la Episcopia Aradului, iar intre 1998-1999 secretar la Cabinetul Patriarhal din Bucuresti. A fost hirotonit la 21 februiarie 1999 ca Episcop al Episcopiei Ortodoxe Romane din Ungaria.


Prea Sfintitul PETRONIU SALAJANUL - cel de-al doilea candidat este in prezent arhiereu - vicar al Episcopiei Oradiei din anul 2000, cand a fost hirotonit episcop. S-a nascut la 30 noiembrie 1965 in Targu Mures. A facut intre anii 1993-1994 studii de limba greaca si apoi si-a sustinut teza de doctorat in teologie la Tasalonic.


Cel de-al treilea candidat pentru postul vacant de episcop al Oradiei este Prea Sfintitul Episcop-Vicar Patriarhal VINCENTIU PLOIESTEANU.
Prea Sfintia Sa s-a nascut la 23 august 1954 in Bucuresti. Intre anii 1974-1978 a studiat teologia la Institutul Teologic de grad universitar din Sibiu. A lucrat apoi 5 ani la Editura Institutului Biblic Bucuresti si a fost a fost tuns in monahism in anul 1983 la manastirea Lainici din judetul Gorj. Intre anii 1990 si 1994 a fost Superiorul al Asezamintelor Romanesti din Tara Sfanta, iar din 1994 ca Episcop-Vicar Patriarhal si Secretar al Sfantului Sinod.

 

.

12 Februarie 2007

Vizualizari: 2105

Voteaza:

Au fost desemnati candidatii pentru scaunul vacant al Episcopiei Oradiei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE