Binecuvantare de lucrari la Mandra

Comunitatea de la Mandra, judetul Sibiu, a avut parte de o zi insemnata in Duminica Intoarcerii Fiului Risipitor, cand Inaltpreasfintitul Laurentiu, Arhiepiscopul Sibiului si Mitropolitul Ardealului, a venit in parohia sibiana pentru a binecuvanta lucrarile de renovare efectuate la Biserica “Sfantul Prooroc Ilie Tesviteanul”.

In ultima perioada, prin grija preotul paroh Nicolae Cazacu si prin eforturile credinciosilor si a donatorilor, biserica a fost reparata la exterior, prin schimbarea acoperisului si a tencuielilor, iar la interior s-au inlocuit dusumelile, usa de la intrare si o parte din mobilier. La slujba de binecuvantare din Duminica Fiului Risipitor au participat multimi de credinciosi din Mandra, dar si fii ai satului. In soborul de preoti s-au aflat Protopopul de Saliste, Ioan Ciocan, slujitori ai sfintelor altare din din Sibiu si din satele invecinate. IPS Mitropolit Laurentiu a stropit lacasul de cult la exterior si la interior cu apa sfintita si a binecuvantat eforturile parohiei pentru a renova biserica.

Dupa slujba de sfintire a urmat Sfanta Liturghie arhiereasca. Raspunsurile liturgice au fost date de un grup de studenti de la Facultatea de Teologie Ortodoxa “Sfantul Andrei Saguna” din Sibiu. La finalul Sfintei Liturghii, preotul paroh Nicolae Cazacu a fost hirotesit iconom, ca semn de multumire si de apreciere pentru activitatea pastoral-misionara si administrativa de la Mandra.

In cuvantul de invatatura, IPS Mitropolit Laurentiu a explicat pe larg Evanghelia citita la Sfanta Liturghie din Duminica Intoarcerii Fiului Risipitor. Ca si celelalte duminici dinaintea Postului Mare, a subliniat ierarhul, aceasta etapa din pregatirea noastra duhovniceasca pentru intrarea in perioada premergatoare Invierii Domnului ne cheama la o pocainta profunda.

Sarbatoarea de la Mandra s-a incheiat cu o ceremonie de acordare a mai multor acte de cinstire pentru Adunarea si Consiliului parohiale, pentru Primaria Loamnes si Consiliul local si pentru mai multi binefacatori. Parinele Cazacu i-a oferit Parintelui Mitropolit la sfarsitul ceremoniei o icoana a Maicii Domnului si i-a multumit pentru vizita pastorala in parohia sibiana.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

.

17 Februarie 2014

Vizualizari: 233

Voteaza:

Binecuvantare de lucrari la Mandra 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

Comunitatea de la Mandra

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE