Binecuvantarea Batalionului "Sfantul Apostol Andrei" cu ocazia plecarii in Afganistan

Vineri, 18 noiembrie 2011, a avut loc la Galati ceremonia prilejuita de plecarea in teatrul de operatii Afganistan a Elementului de Comanda si Control Zabul si a Batalionului 300 Infanterie Mecanizata "Sfantul Apostol Andrei".

La eveniment au participat Inaltpreasfintitul Parinte Casian, Arhiepiscopul Dunarii de Jos, Ministrul Apararii Nationale, Gabriel Oprea, autoritati militare locale si nationale, fanfara militara, reprezentanti ai aparatului de conducere local si judetean si un numar impresionant de persoane din familiile soldatilor.Ceremonia, precedata de apelul nominal al batalionului, a inceput cu primirea Ministrului Apararii Nationale si cu onorul acordat de militarii care urmeaza sa plece duminica pentru a treia oara in Afganistan. Dupa intonarea imnului national de catre toti cei prezenti a urmat apoi slujba de binecuvantare a batalionului savarsita de Inaltpreasfintitul Casian impreuna cu parintele Paul Zaharia, preot militar la Garnizoana din Galati, care ii va insoti pe soldati in teatrul de operatii.

A urmat apoi un cuvant de incurajare adresat de ierarhul Dunarii de Jos care a spus: "Dimineata, la pranz si seara sa va uniti in rugaciune cu Dumnezeu si cu familii voastre" incurajandu-i sa-si transforme dusamnii de razboi in prieteni. La final le-a “ordonat": "Sa va intoarceti toti acasa sanatosi!"

La final soldatii au trecut in pas de defilare prin fata scenei unde se aflau inaltele autoritati.

Sursa: edj.ro
 

.

22 Noiembrie 2011

Vizualizari: 228

Voteaza:

Binecuvantarea Batalionului "Sfantul Apostol Andrei" cu ocazia plecarii in Afganistan 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE