Binecuvantarea bisericii Parohiei Faget I

Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, s-a aflat, în Duminica a doua după Rusalii, în mijlocul credincioșilor din orașul Făget. Aici, Înaltpreasfinția Sa a fost întâmpinat de un sobor de preoți, alcătuit din părintele vicar Ionel Popescu, părintele Bujor Păcurar, protoiereul Protopopiatului Făget, și mai mulți preoți din oraș, dar și de un număr mare de credincioși. Părintele Mitropolit Ioan a săvârșit Sfânta Liturghie în noua biserică, cu hramul „Înălțarea Domnului”, aflată în construcție. În cadrul acesteia, Ierarhul l-a hirotonit diacon pe tânărul licențiat în Teologie, Milenco Adrian Solomon, ce va fi numit preot în Parohia Duboz, din Protopopiatul Lugoj. La momentul potrivit, foarte mulți copii și credincioși s-au împărtășit cu Sfintele Taine.

După sinaxa euharistică, Înaltpreasfinția Sa, împreună cu preoții slujitori, a binecuvântat noua biserică a parohiei, la a cărei construcție s-au implicat credincioșii, Primăria orașului Făget, dar și alte instituții. La acest eveniment istoric, pe lângă numărul mare de credincioși, au participat autoritățile locale și mai mulți parlamentari.

În cuvântul de învățătură adresat credincioșilor veniți la Sfânta Liturghie, Înaltpreasfinția Sa a vorbit despre rolul și importanța cinstirii „prietenilor lui Dumnezeu”, așa cum sunt numiți sfinții. Totodată, a menționat că, în această duminică, sunt cinstiți toți părinții noștri, care au născut neamul românesc în veșnicia Împărăției eshatologice a iubirii lui Dumnezeu. De asemenea, Părintele Mitropolit a vorbit și despre chemarea adresată de Hristos Apostolilor Săi, dar și tuturor oamenilor, chemare, mereu actuală, de propovăduire a Evangheliei mântuirii. În continuare, Chiriarhul a vorbit și despre reverberația pe care o are, în istorie și în Cartea vieții, ridicarea unei biserici, a unui loc în care oamenii pot veni să se întâlnească, prin rugăciune și prin împărtășirea cu Dumnezeieștile Taine, cu Dumnezeu. Totodată, Mitropolitul Banatului a adresat alese cuvinte de mulțumire atât părintelui Ioan Jurj, care de mulți ani se ostenește cu înălțarea noii biserici, cât și credincioșilor făgețeni, pentru că s-au raliat la această lucrare bineplăcută lui Dumnezeu.

Sursa: mitropolia-banatului.ro

.

06 Iulie 2016

Vizualizari: 136

Voteaza:

Binecuvantarea bisericii Parohiei Faget I 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

parohia faget I

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE